11 Mayıs 2019 Cumartesi

Fenerbahçe moral buldu, Akhisar lige veda etti

Süper Lig’de Fenerbahçe ligin son sırasında yer alan Akhisarspor’u ağırladı. Sarı-Lacivertli takım maçı 2-1 kazanırken konuk Akhisar ligden düşen ilk takım oldu.

Fenerbahçe’nin gollerini Soldado ve Dirar kaydetti. Akhisar’ın golünü ise Barbossa attı. Sarı-Lacivertli takımda Soldado penaltı atışından faydalanamadı. Bu galibiyetle Fenerbahçe puanını 40’a çıkararak 10. basamağa yükseldi. Akhisarspor ise 25 puanda kalarak ligin bitmesine iki hafta kala Süper Lig’e veda etti.

FENERBAHÇE OYUNA HAKİM OLDU

Fenerbahçe maçın başlangıcı itibariyle oyuna hakim oldu. Akhisar’ın geride beklemeyi tercih etmesi de Sarı-Lacivertli takımın oyunu öne taşımasında etkili oldu. 28’de de Fenerbahçe golü buldu.

Isla’nın sağ kanattan ortaladığı topa ön direkte Dirar yükseldi ancak topa müdahale edemedi. Kaleci Fatih’in müdahalesi de kısa düşünce top Soldado’nun önünde kaldı. Golcü oyuncu topu direk küaleye göndererek skoru 1-0’a getirdi.

Fenerbahçe Dirar ve Soldado’nun golleri ile Akhisarspor’u 2-1 yendi.

DİRAR’IN GOLÜ FARKI AÇTI

Fenerbahçe golü bulunca Akhisar’ın toparlanmasına da izin vermedi. İlk golden hemen iki dakika sonra 30’da bu sefer Dirar fileleri havalandırdı. Hasan Ali’nin ters topunu Isla sağ kanattan dışarıya doğru çıkardı. Ceza alanı ön çizgisinde bulunan Dirar’ın topu kaleye göndererek skoru 2-0 yaptı.

Oyunun hakimiyetini elinde bulunduran Sarı-Lacivertli takım 39’da penaltı kazandı. Dirar’ın penaltı noktası üzerinden attığı şut Güray Vural’ın koluna çarptı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Akhisar ise pozisyona itiraz etti. VAR incelemesi sonrası karar değişmedi.

SOLDADO PENALTIYI KAÇIRDI

Penaltı atışını 42’de Soldado kullandı. Skorun 3-0 olması beklenirken Akhisar kalecisi Fatih Öztürk, golcü oyuncunun atacağı köşeyi iyi tahmin etti. Topu kornere çelmeyi başardı.
Penaltı sonrası ilk yarının usatma bölümü oynanırken Akhisar’ı umutlandıran gol geldi. Bokila’nın pasıyla sağ kanattan savunma arkasına kaçan Aykut, topu içeri çevirdi. Ön direkte bulunan Barbosa’nın vuruşu ile skor 2-1’e geldi. Bu ilk yarının da sonucu oldu.

Fenerbahçe’de 11’inci dakikada sakatlanan Mehmet Topal’ın yerine Moses oyuna dahil oldu.

AKHİSAR TUTUNAMADI

İlk yarının uzatma dakikalarında golü bularak umutlanan Akhisarspor, Maçın ikinci yarısında etkili olmaya çalıştı. Ancak Ege temsilcisi kendisine gerekli olan golleri bulamadı.
Fenerbahçe maçın ikinci yarısında kendisini çok zorlamadı. Bulduğu bir kaç pozisyonda ise Akhisar file bekçisi Fatihn Öztürk farkın açılmasına izin vermedi. Mücadele Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğü ile biterken Akhisarspor’da Süper Lig’e veda eden ilk takım oldu.

MAÇ KADROSU

Fenerbahçe: Harun Tekin, Isla, Serdar Aziz, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 11 Moses), Jailson, Dirar, Eljif Elmas (Dk. 84 Tolgay Arslan), Valbuena (Dk. 88 Ayew), Soldado

Akhisarspor: Fatih Öztürk, Vrsajevic, Rotman, Caner Osmanpaşa, Güray Vural, Zeki Yavru (Dk. 84 Serginho), Sissoko, Manu, Aykut Çeviker (Dk. 67 Eray Ataseven), Barbosa, Bokila (Dk. 75 Cikalleshi)

Goller: Dk. 28 Soldado, Dk. 30 Dirar (Fenerbahçe), Dk. 45+3 Barbosa (Akhisarspor)

Sarı kartlar: Dk. 39 Güray Vural, Dk. 75 Bokila, Dk. 78 Eray Ataseven (Akhisarspor), Dk. 75 Serdar Aziz, Dk. 79 Eljif Elmas, Dk. 81 Jailson (Fenerbahçe)

Stat: Ülker

Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mehmet Cem Satman, Mustafa Savranlar

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder