11 Mayıs 2019 Cumartesi

ODTÜ’de polis şiddeti: Akademisyeni tekme tokat dövdüler

ODTÜ’de yürüyüş yapmak isteyen öğrencilere polisin müdahalesi çok sert oldu. Akademisyen Mehmet Mutlu gözaltına alındığı sırada polislerce tekme tokat dövüldü. Görüntülere siyasiler tepki gösterdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) dün yapılması planlanan ‘Onur Yürüyüşü’ adlı etkinliğe rektörlükten izin çıkmamış, yürüyüşe katılan öğrencilere polis müdahale etmişti. Müdahaleler sırasında 17 öğrencinin gözaltına alınmıştı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde polisin gözaltına aldığı öğrencilere orantısız güçle şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Öğrencilere biber gazı ve copla müdahale eden polis gözaltına almak istediği öğretim görevlisi Mehmet Mutlu’yu da tekme tokat dövdü. Öğrenciler görüntüleri cep telefonlarıyla kaydedip sosyal medyadan yayınladılar.

ŞİDDETE SİYASİLERDEN TEPKİ

Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP’lİ Muharrem İnce ‘Bugün ODTÜ’de ortaya çıkan bu görüntüler polis müdahalesinin acımasızlığını gözler önüne seriyor. Dünyanın en saygın üniversitelerinden birinde öğrenci ve akademisyenlerin maruz kaldığı şiddet, bir öğretmen olarak içimi acıttı’ dedi.
Gürsel Tekin’de tepki gösterenlerden. Tekin olay ile ilgili: ‘Türkiye’nin dünyada medar-ı iftiharı olan bilim markası ODTÜ’de yaşanan bu şiddet görüntüleri hepimizi utanca boğdu. Temel hak ve özgürlerin korunduğu adil bir ülke kuracağız.’ ifadelerini kullandı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder