20 Nisan 2019 Cumartesi

Dün Gebze, bugün Kızıltepe: Anneler yerlerde sürüklendi

Mardin Kızıltepe’de açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek için açıklama yapmak isteyen Barış Anneleri, polis şiddetine maruz kaldı. Dün Gebze’de yaşanan şiddetin ardından bugün de Kızıltepe’de anneler polislerce yerde sürüklendi, 5 kişi gözaltına alındı.

Barış Anneleri’nin yapacağı açıklamaya HDP ve DBP’li yöneticiler ile HDP’li Mazıdağı Belediye Eşbaşkanı Nalan Özaydın da destek vermek üzere katıldı. Ancak yapılacak açıklama öncesi her iki partinin bulunduğu binanın önünü ablukaya alan polisler, açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtip, dağılmalarını istedi. Yapılan görüşmeler sırasında Barış Anneleri’nin ellerindeki dövizler polisler tarafından zorla alındı. Bu duruma tepki gösteren annelerin sesleri de, yine TOMA’dan siren sesi çalınarak bastırılmaya çalışıldı.

Polisler müdahaleleri sırasında yere düşen Barış Annesi Hevlet Öncü’yü yerde sürükledi. HDP İlçe Eşbaşkanı Şirin Öbek yüzüne aldığı darbe ile hafif yaralandı. DBP Mardin İl Eşbaşkanı Şehmuz Sun ise tazyikli suya maruz kalması sonucu yüzünde kanama oluştu.
5 kişi gözaltına alındı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder