20 Nisan 2019 Cumartesi

Tutuklu Eşim Cezaevinde Bebeğimiz İçin Mama Bulamıyor

Eşim, İzmir ilinde memur olarak çalışıyordu. 15 Ağustos’ta bir sabah vakti evimizden gözaltına alındı. 8 gün gözaltında tutuldu. 9. gün ifadesi alınıp mahkemeye çıkarıldı ve tutuklandı. İsmini dahi duymadığımız bir sosyal haberleşme programı kullandığı iddia ediyorlar. İfadesinde de söylediği gibi hiçbir şekilde programı ne yükledi ne kullandı. Ama mahkeme tarafından kabul edilmedi. Tutuklandı ve 6 aylık bebeğimizle cezaevine götürüldü.

Bulunduğu cezaevinde yangın, kavga, kötü söylemler hiç eksik olmamış. En büyük sorunumuzda 6 aylık bebeğimize yedirecek mama bulamamış. Bebeğimize hapishanede verilen yemeklerden yedirmeye çalışmış lakin 5 ayda en az 10 kere hasta olmuş.
Bebeğimizin vücut sistemi resmen çökmüş. Hastanede 2 gün yattıktan sonra ancak mama takviyesi yapmayı akıl ettiler. 4 yaşında çocuğumuza da ben dışarda bakmaya çalışıyorum. Ama çocuğum annesiz kalmaktan psikolojisi bozuldu.
Türk vatandaşı olarak bu ülkede yaşananlardan utanıyoruz. Kendi ülkemizde hiçbir kimseye zararımız olmamış bir tane sabıkamız olmadığı halde terörist muamelesi görüyoruz. Hukuk alt üst olmuş. Derdimizi anlatacak hiçbir merciden yanıt alamıyoruz. Avukatımız itiraz dilekçesi vermesine rağmen hiçbir şekilde yanıt alamıyoruz.
Eşim ne ile suçlanıyor, ne suçu işlemiş, kastettikleri yapıdaki yeri nedir, daha bunlara cevap verememiş bir hukukta yargılanıyor. Eşim suçsuz ve bir an evvel bu yerden kurtulmak istiyor. Türkiye’de hukuk işlemez hale geldiği için son olarak bu mektubu yazmaya karar verdik ve gereğinin bir an evvel yapılmasını rica ediyoruz.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/04/21/tutuklu-esim-cezaevinde-bebegimiz-icin-mama-bulamiyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder