20 Nisan 2019 Cumartesi

Galatasaray ilk yarıda işi bitirdi

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Galatasaray, Kayserispor’u 3-1 mağlup etti. Sarı-Kırmızılı takım Diagne’nin iki ve Nagatomo’nun golleri ile rakibini 3-1 mağlup etti. Konuk takımın golünü Kravets kaydetti.

Aslan bu galibiyetle puanını 59’a çıkartırken Kayserispor 36 puanda kaldı.

Geçen hafta Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak iki puan bırakan Galatasaray, Kayseri karşısında oyuna tempolu başladı. Konuk ekip ise geride bekleyerek, kontra aradı. İlk 10 dakikalık bölümünde Feghouli’nin şutu dışında ciddi bir etkinlik yaşanmadı.

KAYSERİ HIZLI ÇIKTI, GOLÜ BULDU

Konuk ekip aradığı fırsatı 15’inci dakikada buldu. Ndiaye’nin hatasıyla başlayan atak sonrası topu önünde bulan Chery, ceza sahası içinde önünü boşalttı. Arakada boş kalan Kravets, Muslera’nın da pozisyon hatasıyla topu boş kaleye gönderdi. Bu golle konuk takım 1-0 öne geçti.

Galatasaray, Kayserispor’un Karevetz ile bulduğu gole bir dakika sonra Diagne ile cevap verdi.

GALATASARAY ERKEN CEVAP VERDİ

Geriye düşen Galatasaray, Kayseri’nin golüne çabuk cevap verdi. Başlama vuruşundan hemen sonra Diagne tribünleri ayağa kaldırdı. 16’ıncı dakikada Fernando’nun ceza sahası dışından yaptığı ser vuruş kaleci Lung’tan döndü. Topu takip eden Mbaye Diagne, ayak içiyle topu kalenin boş tarafına bıraktı. Skor 1-1 olarak dengelendi.

EMRE’NİN HAREKETİ TARTIŞILDI

Karşılaşmanın 19’uncu dakikasında Kayseri oyuncunun kafayla çıktığı topa Emre Akbaba ayağıyla çıkarak tehlikeli harekete neden oldu. Rakibine de müdahale eden Akbaba’ya hakem Arda Kardeşler sarı kart gösterdi. Pozisyon’a VAR incelemesi de yapılmadı. Ancak sosyal medya üzerinden kırmızı kart tartışması gündem oldu.

Diagne ilk golün ardından kazanılan penaltı atışını da gole çevirerek skoru 2-1 yaptı.

KIRMIZI KART VE PENALTI

Karşılaşmanın 38’inci dakikasında hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. Ceza sahası dışından Fernando’nun şutunu Tiago Lopes eliyle kesti. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Tiago Lopes’e de ikinci sarıdan kırmızı kartı gösterdi.

VAR incelemesinde elle oynamanın ceza sahası içinde mi dışında mı olduğu bakıldı. Penaltıyı VAR’da onayladı. Atışı kullanan Diagne 42’de skoru 2-1’e getirdi.

NAGATOMO KAFAYLA FİLELERİ SARSTI

İlk yarının uzatma bölümü oynanırken Galatasaray bir gol daha buldu. Mairano’nun ortasına arka direkten bindirme yapan Nagatomo direk kafayla topu filelere gönderdi. Bu golle skor 3-1’e geldi. Bu gol ilk yarının da skorunu belirledi.

GALATASARAY 4’Ü BULAMADI

Maçın ikinci yarısında eksik olan Kayserispor karşısında oyunun tamamen hakimi olan Galatasaray farkı arttırmakta beceriksiz davrandı.

75’te Belhanda’nın mükemmel pasında ceza sahasında topla buluşan Feghouli, Diagne’ye pasını aktardı. Golcü oyuncu topu boş ağlarla buluşturdu ama hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Diagne’nin vuruşu gol olarak değer kazanmadı.

Maçın kalan bölümünde ev sahibi Sarı-Kırmızılı takım fırsatları değerlendiremedi. Mücadele ilk yarıda atılan gollerle 3-1 sona erdi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder