20 Nisan 2019 Cumartesi

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın Türkiye ittifakı çağrısına temkinli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kucaklaşma dönemi mesajı verirken ‘Türkiye İttifakı’nı da gündeme getirdi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte Türkiye İttifakı olarak hareket etmeliyiz” diyen Erdoğan’ın sözlerine temkinli yaklaşıyor.

Gazetelerin Ankara Temsilcilerine gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Türkiye ittifakı” çıkışına “Milli konularda ittifak yapmalıyız” sözleriyle destek verirken, ülkede yaşanan gerilimin kaynağının Erdoğan’ın kendisi olduğunu belirtti. Erdoğan’ın ne yapacağını görmek gerektiğini dile getirdi.

HER ŞEYİN SORUMLUSU ERDOĞAN

Kılıçdaroğlu, “Her şeyin sorumlusu olan Erdoğan. Erdoğan ne yapacak bilmiyoruz. Hangi kararları alacak onu da bilmiyoruz. İşin özüne dönersek Erdoğan gerilimsiz bir Türkiye istiyor. Seçim öncesi de seçim sonrası da gerilimin olduğu bir Türkiye’yi asla doğru bulmadım. Kendi içinde barışık bir Türkiye, demokratik standartları yüksek bir Türkiye bizim özlem duyduğumuz Türkiyedir. Gerilimi yaratan kendisidir.. Gerilimi sonlandıracak olan da kendisidir. Tümüyle kendisine bağlıdır” dedi.

DAKİKASI DAKİKASINA UYMUYOR

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Ama Erdoğan’ın dakikası dakikasına uymuyor. Günü gününe uymuyor. Öyle bir yapısı var. Dolayısıyla olaylardan çok hızlı etkileniyor ve etkilendiği olayları sağlıklı değerlendirmek, onları süzmek, oturup istişare etmek, konuşmak değil doğrudan bireysel tepki vererek gerilimin dozunu yükseltiyor. Öyle bir alışkanlığı var Erdoğan’ın.”

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM

Erken seçim konusunda da konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir erken seçim çağrısında bulunmuyorum. Öyle bir ortam olduğunu düşünmüyorum. Bizim özel bir erken seçim talebimiz söz konusu değil. Tam tersine biz belediye başkanlarımızın önümüzdeki süreç içinde vaatlerini yerine getirip sorumlu birer politikacı olduklarını kamuoyuna göstermelerinizi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

VERİLERİN KOPYALANMASI NORMAL

Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerin ardından Türkiye’de bir seçim ortamı görmediklerini ve bu yönde bir taleplerinin olmadığını dile getirdi. “Her belediyenin borcu var. Biz enkaz edebiyatı istemediğimizi söyledik. Vaatlerini yerine getirecekler. Belediyeleri yakından izleyeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, İstanbul’da seçimin iptal edilmesi durumunda yaşanabilecek olası kaos iddialarına ilişkin “Hukukun kırıntısı kaldıysa iptal olmaması lazım. İptal olmayacak ki kaos olsun” dedi. Kılıçdaroğlu, soru üzerine, İmamoğlu’nun “belediyedeki verilerin kopyasını almasının da normal olduğunu” söyledi.

KHK KARARI DEMOKRASİYE AYKIRI

YSK’nın KHK’lıların mazbatalarını iptal etmesine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu karar demokrasiye aykırıdır. Kişilerden bağımsız olarak söylüyorum. Hangi partinin üyesi olursa… Hukuk sürprizlere kapalıdır. Yasanın gereği yerine getirilir. Eğer yasada bir boşluk varsa o boşluk içtihatlarla doldurulur. Böyle bir tablo Türkiye’nin doğal kabul etmesi gereken bir tablo değildir” dedi.

SEÇİMİ YENİLEME ÖNERİSİ

Kılıçdaroğlu tartışılacak bir de öneride bulundu: “Şunu yapabilirdi YSK; evet ben sizi aldım, başlangıçta kabul ettim ama hata yapmışım şimdi ben bu seçimi iptal ediyorum ve seçimi yenileyeceğim. Dolayısıyla KHK ile görevine son verilenlerin dışındakiler yeniden seçime girerler ve kazanırlarsa gelir yerlerine otururlar. Bu daha adaletli bir davranış olabilirdi. Ama bu da yapılamadı dolayısıyla ben bu tablonun ilerde Türkiye’yi yüksek tazminatlar ödeyecek bir sürece sokacağını düşünüyorum.”

TÜRKİYE ÜZERİNDE PAZARLIKLAR YAPILAN ÜLKE HALİNE GELDİ

S-400 konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Dışişleri, MİT müsteşarları belli aralıklarla gelir ana muhalefete bilgi verirdi. Bu gelenek bozuldu. Türkiye’nin üzerinde pazarlıklar yapılan ülke konumuna düşürüldü. Bir ucunda Trump, diğerinde Putin. Devlet geleneğinde bir yetkili yabancı biriyle yan yana gelince tutanağı tutulur, arşive kaldırılır. Erdoğan’la Putin konuşuyor kimse yok” dedi.

‘Dönem kucaklaşma dönemidir’ diyen Erdoğan, İmamoğlu’nun elini sıkmadı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder