20 Nisan 2019 Cumartesi

Trabzonspor durdurulamıyor

Şubat ayında Galatasaray’a deplasmanda, Alanyaspor’a kendi evinde yenilen, Türkiye Kupası’nda ise 1. Lig ekibi Ümraniyespor’a elenen Trabzonspor, arka arkaya gelen kötü sonuçların ardından 22 Şubat’ta Göztepe’yi İzmir’de 3-1 yenerek yeni bir döneme girmişti. Göztepe maçından bu yana oynadığı maçlarda sadece Kasımpaşa ile beraber kalan ve diğer karşılaşmaların tamamını kazanan Bordo-Mavililer, galibiyet serisine Yeni Malatyaspor ile devam etti. Ömer Şişmanoğlu’nun golüyle 1-0 geriye düşen Trabzonspor, Nwakaeme ve Rodallega’nın golleriyle kazanarak son 7 haftadaki 6. galibiyetini elde etti.

İLK GOL YENİ MALATYA’DAN

Maça etkili başlayan taraf Trabzonspor olsa da golü bulan taraf Yeni Malatyaspor oldu. 22. dakikada Pereira’nın ortasında kafayı vuran Ömer Şişmanoğlu, konuk ekibi deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Ömer Şişmanoğlu’nun Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı takımın Trabzonspor (11 maç 8 gol) olduğunu hemen hatırlatalım.

Trabzonspor’un aradığı gol ise 31. dakikada Nwakaeme’den geldi. Abdülkadir Parmak’ın pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Nijeryalı oyuncu, sağ ayağının içiyle topu uzak köşeye göndererek kaleci Ertaç’ı mağlup etti: 1-1.
Devreye 1-1’lik eşitlikle giren Trabzonspor, ikinci yarıya da hızlı başladı. Bu arada Yeni Malatyaspor’da 76. dakikada Mustafa Akbaş ikinci sarı kartı görünce konuk ekip kalan dakikaları 10 kişi oynadı.

Karadeniz ekibinin aradığı galibiyet golü ise 79. dakikada Rodallega’dan geldi. Maçın yıldızı Nwakaeme’nin harika ortasına aynı güzellikte kafayı vuran Kolombiyalı yıldız, Trabzonspor’a galibiyeti getirdi. Trabzonspor’un bu sezon Süper Lig’de evinde attığı gollerin yüzde 45’i Rodallega (9) – Nwakaeme (6) ikilisinden geldi.

Bu sonuçla üst üste 5. galibiyetini alan Trabzonspor 52 puana yükselirken; Süper Lig’deki son 11 maçında sadece bir galibiyeti olan Yeni Malatyaspor, bu dönemdeki 7. mağlubiyetine uğrayarak 38 puanda kaldı.

TRABZONSPOR’DA 2 DEĞİŞİKLİK

Yeni Malatyaspor’u konuk eden Trabzonspor’da, ilk 11’de 2 değişiklik yapıldı. Teknik direktör Ünal Karaman, geçen hafta 1-0 kazandıkları Bursaspor maçı 11’inden yedek kulübesine çektiği Olcay Şahan’ın yerine sağ kanatta Abdülkadir Ömür’e, savunmanın solunda ise Arjantinli futbolcu Luis Ibanez’in yerine Çek oyuncu Filip Novak’a görev verdi.

Trabzonspor’da son olarak ligin 26. haftasında oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyen ve ardından yaşadığı sakatlık nedeniyle Antalyaspor ile Bursaspor mücadelelerinde kadroda yer almayan sol bek Filip Novak, 2 hafta sonra takıma döndü.

Bordo-Mavili ekipte son olarak 17 Şubat’ta oynanan Alanyaspor müsabakasında ilk 11’de sahaya çıkan, daha sonraki süreçte yaşadığı sakatlığın ardından tedavisinin tamamlanmasıyla Antalyaspor ve Bursaspor karşılaşmalarında yedek kulübesinden oyuna dahil olan genç oyuncu Abdülkadir Ömür ise 62 gün sonra ilk 11’de forma şansı buldu.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder