20 Nisan 2019 Cumartesi

“Emre’nin tekmesi adamı öldürebilir”

Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanan Galatasaray – Kayserispor maçının 19. dakikasında yaşanan pozisyon tartışmalara neden oldu.

Orta saha mücadelesinde Emre Akbaba, rakibine yaptığı tehlikeli hareket sebebiyle Hakem Arda Kardeşler tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Pozisyonun ardından Kayserispor oyuncuları oyuncunun yüzüne müdahale olduğu gerekçesiyle kısa süreli itirazda bulunurken, pozisyonun kırmızı kart olması gerektiği yönünde tepki gösterdi.

Emre Akbaba Kayserispor oyuncusu Lopes’e de kırmızı kart gösterdi.

HAKEM KARDEŞLER VAR’A DA GİTMEDİ

Maçın hakemi Arda Kardeşler sarı kart kararını değiştirmedi ve VAR odasında görevli Serkan Tokat da herhangi bir uyarıda bulunmayınca mücadele kaldığı yerden devam etti.

Yorumcu Rıdvan Dilmen, pozisyonla ilgili “Emre Akbaba’nın pozisyonu en azından VAR’lıktı. Benim ibrem kırmızı kart. Bence hata yapıldı. Emre ayağını indirebilir miydi, çok uzadı, devam etti.” ifadelerini kullandı.

ERMAN TOROĞLU: “ADAMI BİLE ÖLDÜREBİLİR”

Eski hakemlerden Erman Toroğlu da pozisyon için “Galatasaraylı Emre Akbaba’yı atmayan hakeme dünyada lanet okurlar. Ayıp ama ya. Arkadaş; Emre ayağını kaldırdı, bir hareket yaptı, harekete devam etti. Adamın boğazına bastı tabanını. Şah damarına gelse, oturttursa adamı bile öldürebilir. İnanamadım.” dedi.

beIN SPORT YORUMCULARI DA ‘KIRMIZI’ DEDİ

Yayıncı kuruluşa yorum yapan Metin Tekin’de aydınlanmak istediğini belirterek, “Fatih Terim, maç sonu röportajda, ‘Hakem aleyhimize kararlar verebilirdi’ demişti. Bence Emre Akbaba pozisyonuna gönderme yapıyor. Emre Akbaba’nın pozisyonunda kırmızı kart verilirdi. Hakem atladı diyelim.

VAR sistemi var. Bir sağlama yapılabilir. Buna sarı kart verirseniz, Luyindama atıldı. Omzuna gelmişti. Fenerbahçe-Galatasaray maçında da VAR’a neden çağrılmadı. Aydınlatılmak istiyorum. Objektif bakalım.” değerlendirmesini yaptı.

Hakem Arda Kardeşler pozisyona çok yakın bir noktada bulunuyordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder