29 Mart 2019 Cuma

Bu davanın takipçisiyiz

İstismara maruz kalan 12 yaşındaki E.S’nin 4. davası davası Tarsus Adliyesi’nde görüldü. İkinci mahkemede serbest imam M. D’nin tutuklanma talebi yine reddedildi. Adliye önünde toplanan Adana, Mersin, Tarsus Kadın Platformu, E.S’yi istismar eden ve ikinci duruşmada serbest bırakılan imam için pankartlar açtı. “Çocuk istismarı aklanamaz” denildi.

sendika63.org’un haberine göre Mersin, Tarsus ve Adana kadın platformları, kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara maruz bırakılan 12 yaşında kız çocuğunun davası için Tarsus Adliyesi önünde bir araya geldi. Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmada öncesinde adliye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadınlar açıklamada, “İşletilmeyen ve istismar suçlarını görmezden gelen adalet sistemine hesap soruyoruz; tüm taleplere ve delillere rağmen hâlâ tutuklu yargılanmayan sanık kimler tarafından, ne şekilde korunmaktadır” diye sordu. “Bu davanın takipçisiyiz” diyen kadınlar M. D’nin derhal tutuklanması ve hesap vermesini gerektiğinin altını çizdi.

İMAM İKİNCİ DURUŞMADA SERBEST BIRAKILDI

Adana’nın Akçatekir beldesinde 12 yaşındaki E.S, kuran kursuna gittiği caminin imamı tarafından cinsel istismara maruz bırakılmıştı. E.S’nin 2015 yılında yaşadığı olayı 2018 yılında yurt müdürüne ve rehber öğretmenine anlatması ile dava süreci başlamıştı. Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında imam M. D. tutuklanırken, ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mahkeme, uzman psikologun E.S’nin beyanlarının güvenilir olduğunu belirtmiş, tüm delil ve raporlara rağmen son duruşmada M.D’nin tutuklanma talebini reddetmişti. Kararı duyan ailenin tepkisi üzerine mahkeme başkanı “Beraat kararı bile çıksa suçsuz olduğunu göstermez” sözlerini sarf etmişti. E. S’nin annesi ise mahkeme çıkışı adliye koridorlarında karar tepki göstermiş, “Bunlar biz fakir olduğumuz için mi başımıza geliyor” demişti.

İmamın tutuklu yargılanma talebi mahkeme tarafından yine reddedildi. Mahkeme duruşmayı 25 Nisan’a erteledi.

TOPLUM VİCDANI ZARAR GÖRMÜŞTÜR

Twitter hesabından açıklama yapan Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği Başkanı Saadet Özkan, “Toplum vicdanı zarar görmüştür , tutuksuz yargılama kararı verilmiştir . 25 Nisa’n saat 13:30 da UCİM orada halkımız ile hazır olacaktır . Çok üzgünüm çocuğumuz adına ve insanlık adına. Ben her şekilde en ağır cezayı alacağı inancındayım . Eğer sanık canlı yayın yapacak kadar toplumu infiale sürükleyecek eylemde bulunuyorsa savcılar tutuklanması yönünde gerekeni yapacaktır . Vazgeçmek yok” dedi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder