29 Mart 2019 Cuma

“Faili Meçhul Cinayetler Arifesinde İnsan Kaçırma Eylemleri” Ocak-2019

Türkiye’demevcut siyasi iktidarın kendisine muhalif olarak gördüğü kesimlere yönelikhukuk tanımaz ve zorba uygulamaları, insanların kaçırılarak aylarca işkence altında sorgulandığı, aile ve yakınlarına haber verilmediği ve baskı ile hak aramalarının engellendiği bir yönteme evirilmektedir.

Kaçırma eylemlerindeki ortak noktalar ve eylem sonrası bulgular, bu yasa dışı eylemlerin istihbarat teşkilatları bünyesinde kayıt dışı (illegal) yapılanmayı ve buna ilişkin planlamaları işaret etmektedir. İnsan kaçırma eylemleri,her türlü ulusal hukuk normlarının ayaklar altın alınarak yurt içindeicra edildiği gibi, uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek yurtdışında da yapılmaktadır. İnsanlar gerek yurt içinde gerekse yurt dışında istihbarat birimlerinin yasa dışı yapılanmaları marifetiyle kaçırılmakta veaylarca kendilerinden haber alınamamaktadır.

“Faili Meçhul Cinayetler Arifesinde İnsan Kaçırma Eylemleri ” başlıklı bu rapor yaşanan bu hukuksuzluğa odaklanmaktadır.

Rapor 11 ana bölümden oluşmaktadır.

 

www.magduriyetler.com

 

Raporu Indir



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/03/30/faili-mechul-cinayetler-arifesinde-insan-kacirma-eylemleri-ocak-2019-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder