29 Mart 2019 Cuma

O soruya Erdoğan neden cevap veremedi?

31 Mart seçim programları süresince Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) hedef alan ve PKK ile birlikte hareket ettiğini vurguluyordu.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı’na muhalefet eden diğer partilerinde HDP ile ortak hareket ettiğini iddia ederek, terör örgütü PKK ile işbirliği yapmakla suçluyordu.

Sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan bir programda üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, beklemediği bir soru ile karşılaştı.

Facebook, Twitter ve İnstagram canlı yayınlanan programda bir üniversite öğrencisi, “HDP’yi PKK yanlısı ya da terör uzantılı olarak söylüyorsunuz.  Dolayısı ile ittifak partileri de bunlarla birlikte işbirliği içerisinde, teröre yandaş olarak ifade ederek eleştiriyorsunuz. Daha önce de çözüm sürecinde de AKP, aynı olmasa da aynı anda bir temasta bulundu, dünden bugüne ne değişti bu konuda biz gençlerin kafasında soru işaretleri var, aydınlatır mısınız?” sorusunu sordu.

Üniversite öğrencisi kısaca, AKP’nin “Çözüm süreci” kapsamında HDP ile ortak hareket ettiğini, bugün ise Erdoğan’ın HDP’yi neden düşman ilan ettiğini sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversite öğrencisinin sorusuna cevap vermekten kaçarak, klasik miting meydanlarındaki söylemine devam etti.

HDP’nin PKK’nın siyasi kanadı olduğunu ifade eden Erdoğan, “Zaman zaman siyaset kanadı dahi olmayı hazmedemeyip, biz sırtımızı YPG/ PYD’ye dayadık diyor. Yani artık bu kadar hazımsız bir noktaya geldiler. Oraya sırtını dayadığını söylüyor. Bunlar akıllı bir siyasetçi olsa sırtını oraya dayasan bile bu söylenir mi?  ama bunu söyleyecek duruma geldiler. Demirtaş ne diyor, biz bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceğiz, heykelini diyor. Bu adamlar şirazesinden çıkmış yani bizim bunları izah etmemiz için daha başka bir şeye gerek yok.” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE NE DOLDU?

AKP’nin demokratik açılım kapsamında “Çözüm Süreci” veya “Barış Süreci” olarak ifade ettiği siyasi görüşmelerde HDP üzerinden PKK ile temas kurulmuştu.

Bu süreçte PKK’nın silahsızlanması ve terör eylemlerine son vermesi amaçlanmıştı. Bu kapsamda yıllardır Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan “Kürt Sorunu” konusunda da önemli adımlar atıldı.

Bu süreç, 16 Temmuz 2014’te Resmi Gazete’de Terörün sona erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine dair kanun adıyla yayınlanarak yasallaşmıştır.

Kürtçe yayın yapan TRT ŞEŞ açıldı. Kürtçe anadilde eğitimin önü açıldı. Çözüm süreci kapsamında son olarak HDP ile AKP arasında “Dolma Bahçe Mutabakatı” gerçekleştirildi.

Bu mutabakatta dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, HDP Milletvekillerinin yer aldığı bir toplantında 10 maddelik bir bildiri okundu.

4 milyona yakın işsizin olduğu ülkede AKP’li Usta’dan işsiz gence “Boş boş gezme ya!”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder