30 Mart 2019 Cumartesi

Sosyal medyanın konuştuğu fotoğraf: Vitrinlik başkan adayları

Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de düzenlenen canlı yayına İstanbul’un 38 ilçesinin belediye başkan adayları ve büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım ile birlikte katıldı.

BOLD-ÖZEL HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuştuğu belediye başkan adaylarının dinlediği canlı yayındaki görüntü sosyal medyanın gündemindeydi. Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirilen bu fotoğraf, dikta rejimi olarak yorumlandı.

Erdoğan’ın seçim programında olmayan canlı yayın nedeniyle TRT yayın akışını değiştirmek zorunda kaldı. TRT1, TRT Haber, TRT Avaz, TRT Türk, TRT Kurdi’de de aynı anda canlı yayınlanmaya başlandı.

TRT tarafından 31 Mart seçimleri öncesi muhalefete tanınmayan canlı yayın olanağı Erdoğan’ın talebiyle gerçekleştiği öğrenildi.

Programın en çok dikkat çeken yönü ise, Erdoğan’ın tek başına üç gazeteci ile karşılıklı oturması ve belediye başkan adaylarının ise sol tarafta, elleri önlerinde, aynı pozisyonda oturuyor olmaları oldu.

Vitrindeki hediyelik eşya gibi duran başkan adayları, uzun süren program boyunca söz verilmeden konuşmamaları, konuşmaya  “Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek başlamaları, aday oldukları ilçelerle ilgili soruları ve projeleri kısaca anlattıktan sonra detayları Erdoğan’ın anlatması dikkat çekti.

CHP’Lİ TARHAN: TARİHİ BİR REZALET

Seçime bir gün kala böyle bir programın yapılması sosyal medyada da çok tartışıldı. Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin Tarhan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada TRT’nin programına tepki gösterdi.

TRT’nin vatandaşların vergileriyle yayın hayatına devam ettiğini belirten CHP’li Tarhan, TRT’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP’li İstanbul adaylarının yer aldığı canlı yayının tarihi bir rezalet olduğunu vurguladı.

Eleştirilerine devam eden Tarhan, “Tarafsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı tüm AKP’li İstanbul Belediye Başkan Adaylarını koca koca insanları karşısına dizerek TRT’de yurttan sesler korosu gibi seçim propagandası yaptı. Bir buçuk saat Erdoğan konuştu. Adaylara soru soruldu, projeleri Erdoğan anlattı.” dedi.

TRT’nin yaptığı canlı yayını eleştiren Gazeteci İsmail Dükel “Parasını bizim verdiğimiz TRT, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir yandaş yayıncılığa imza atıp diğer partileri yok sayıyor.” diyerek, sosyal medyadan paylaştığı mesajın devamında mutlaka sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı ile bilinen Karar Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Kiras Twitter hesabından, “Bu saatten sonra diğer genel başkanlar da kendi İstanbul adaylarını yanlarına alıp TRT’de yayına çıkamayacaklarına göre bu programın muhalefetten tepki alması normal. Keşke TRT böyle tepki çekecek şekilde yapmasa yayınlarını. AK Parti’ye de faydası olmaz bunun zararı bile olur.” diyerek programı eleştirdi.

DÜNDAR: YERELDEN DEĞİL DERİNDEN YÖNETİMİN GÖSTERGESİ

Cumhuriyet Gazetesi’nin eski Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Can Dündar ise katıldığı radyo programında “Büyük Başkan ve elleri dizlerinde ona bakan başkan adayları, dün gece verilen fotoğraf, yerelden değil derinden yönetimin göstergesiydi.” dedi.

GARO PAYLAN: SAKSI GİBİ DİZİLMİŞLER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “Yarın belediye başkanı seçelim emir eri değil” diyerek tepki gösterdi. “Binali Yıldırım dahi acınacak haldeler” diyen Paylan, “Şu hale bakın! İstanbul’un belediye başkan adaylarını saksı gibi dizmişler, Kuzey Kore’yi andıran yayın yapmışlar.” sözleri ile TRT’nin canlı yayın programını eleştirdi.

SEÇİM SONRASINA MUHALEFETE GÖZDAĞI VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT’de katıldığı canlı yayında anket firmalarını eleştirdi. “Bu seçimlerde bence anket firmalarının hepsi iflas edecek.” diyen Erdoğan, “Meydanlarda ki dile bakarak değerlendirecek olursak katılımın yüksek olacağına inanıyorum” dedi.

31 Mart seçimleri sonrasına yönelik muhalefete gözdağı veren Erdoğan, “Personel maaşlarını ödesinler yeter. Onu başaramayacaklar. Şu anda elimde o belediyelerin, özellikle muhalefetin belediyelerinin listeleri var rezillik. Borçlar almış başını gidiyor. Eğer özellikle de devlet bankalarının dışındaki bankalarından bunlara birçok el koyma gelirse şaşırmayın. Bu programda bunu söylediğimizi kayıt altına alalım.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Seçime saatler kala TBMM’ye 43 milletvekili hakkında 83 fezleke gönderildi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder