29 Mart 2019 Cuma

Süper Lig’de yabancı hakeme izin yok; Cüneyt Çakır Suudi Arabistan’da maç yönetecek 

Türkiye’nin FIFA kokartlı hakemlerinden Cüneyt Çakır, Suudi Arabistan Pro Ligi’nde lider El Hilal ile ikinci sıradaki El Nassr takımlarının mücadelesini yönetecek.

Zaman Zaman Süper Lig için de yabancı hakem konusu gündeme gelse de Çakır ve ekibi farklı ülkelerin yerel liglerde maç yönetiyor. Türkiy’de ise yabancı hakem konusu sürekli tartışılıyor.

Süper Lig’in son 8 haftasına girilirken kritik maçlar oynanacak. Yusuf Namoğlu yönetimi hakem hataları yüzünden görevi bırakmıştı. Kalan 8 haftada hakemlerin performansı Sabri Çelik yönetimini de yakından etkileyecek.

ÇAKIR’IN GÖREVİNİ FEDERASYON AÇIKLADI

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Cüneyt Çakır’ın, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bu akşam 20.40’ta başlayacak El Hilal – El Nassr maçında düdük çalacağı bildirildi.

Açıklamada, Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun’un üstleneceği belirtildi.

Hüseyin Göçek’in dördüncü hakem olarak görev yapacağı müsabakanın VAR hakemlerinin ise Mete Kalkavan ile Ali Palabıyık (Asistan) olacağı kaydedildi.

Cüneyt Çakır, geçmişte de Katar Ligi’nde Qatar SC ile El Sailiya takımlarının maçını yönetmiş mücadele 1-1 bitmişti.

TÜRKİYE’DE YABANCI HAKEM TARTIŞMASI VAR

Dünya’nın en iyi hakemleri arasında gösterilen Cüneyt Çakır, Suudi Arabistan’ta zirve mücadelesi veren iki takımın maçını yönetecek. Süper ligde de özellikle derbi maçlarda yaşanan tartışmalar sürekli olarak yabancı hakemleri gündeme getirmişti.

FIFA kokartlı hakemlerin yaptıkları hatalar maçların önüne geçti. VAR sistemi ile ofsayt ve gol tartışmaları bir nebze azalsa da penaltı ve elle oynama kararları hala tartışmalara neden oluyor.

MHK YÖNETİMİ DEĞİŞTİ

Şubat ayı içinde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu ve yönetimi, hakem hataları nedeniyle istifa etti. Yerine Sabri Çelik ve ekibi geldi.

Hakem hataları bariz bir şekilde rahatsızlık vermeye başlayınca o dönemde yabancı hakem tartışmaları da gündeme geldi. MHK yönetimi değişince konu şimdilik rafa kalktı. Ligin kalan 8 haftasında oynanacak kritik maçlar yabancı hakem tartışmalarını yeniden gündeme taşıyabilir.

SÜPER LİGDE SON HAFTALAR KRİTİK

Süper Lig’in 28. haftasında gözler Beşiktaş – Başakşehir ve Fenerbahçe – Galatasaray mücadelesinde olacak. Bu iki maçta zirve açısından büyük önem taşıyor.

31. hafta oynanacak Galatasaray – Beşiktaş ve 33. hafta oynanacak Galatasaray – Başakşehir karşılaşmaları belkide şampiyonu belirleyecek. Bu kritik müsabakalara atanacak hakemler ve onların göstereceği performanslar yeni MHK’nın durumunu da etkileyecek.

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder