30 Mart 2019 Cumartesi

Skandal ifadeleri haber yapan gazeteci kovuldu

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’in vatandaşlara “Şeyin trene baktığı gibi ne bakıyorsunuz” dediği anları kamuoyuna duyuran gazeteci Hüseyin Torun işinden oldu. Torun, çalıştığı gazetenin siyasi iradenin baskılarına dayanamadığını açıkladı.

Gazeteci Hüseyin Torun işten ayrılmak zorunda bırakıldığını sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu: “Siyasi iradenin baskılarına dayanamayan gazetemden istemeyerekte olsa ayrılmak zorunda bırakıldım. Yaklaşık 12 yıldır yaptığım mesleğe belki de veda edeceğim. Her ne şartlarda olursa olsun baskılar beni yıldırmadı, yıldıramazda.

AHMET UZER ÖZÜR DİLEMİŞTİ

AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer olaya ilişkin Twitter hesabı üzerinden özür dilemişti. Uzer, “Dün sevinç ve gururun yaşattığı aşırı coşku haliyle şaka kabilinden lafzen sarfedilen, aklen ve kalben ise asla kabul edemeyeceğim sözlerden ötürü hemşehrilerimden özür dilerim. Durumun, kastını aşmakla birlikte tahkir ve tezyif niyeti taşımayacağını en iyi hemşehrilerim bilir” şeklinde kendini savunmuştu.

NE OLMUŞTU?

Geçen cuma günü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) arasındaki protokol çerçevesinde inşa edilen Gaziray metro hattında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AKP milletvekillerinin katılımı ile test sürüşü gerçekleştirilmişti.

Bazı kişiler test sürüşünü sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanmış, AKP Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’in test sürüşünü izleyen vatandaşlara yönelik “Şeyin trene baktığı gibi bakıyorlar” ifadesi görüntülere yansımıştı. Görüntü, sosyal medyada büyük tepki almıştı.

AKP’li Fatma Şahin’den o sözlere açıklama geldi: Duymadım

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder