17 Mayıs 2019 Cuma

Anadolu Efes, Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yi 92-73 yendi finale uzandı

THY Avrupa Ligi Final Four’da iki Türk takımı final için karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes’in mücadelesinde gülen taraf 92-73’lük skorla maçı kazanan Anadolu Efes oldu. Lacivert-Beyazlı takım ilk kez finale yükselmeyi başarırken koç Ergin Ataman da ilk defa finale çıkma mutluluğunu yaşadı.

KARŞILIKLI BASKETLER

Mücadeleye iki takımda karşılıklı basketlerle başladı. Fenerbahçe, Bobby Dixon ve Erick Green’in atışları ile sayı bulurken Anadolu Efes uzunları Dunston ve Moerman karşılık verdi. Fark oluşturan isim ise bu bölümde Larkin oldu.

Efes adına üst üste iki üçlük ile skoru 11-5 yaptı. Oyunda çekişme üst seviyede devam etti. Sarı-Lacivertli takım Guduric ve Green ile dengeyi sağladı. Fenerbahçe Fenerbahçe, Sloukas’ın üçlüğüyle ilk çeyreğe 20-19 önde girdi.

Anadolu Efes’te Larkin attığı 30 sayıyla maçı kazandıran isim oldu.

ANADOLU EFES 10-0’LIK SERİ BULDU

İkinci periyotta Anadolu Efes, Vasilije Micic’in 7 sayısıyla liderlik ettiği 10-0’lık bir seri yakaladı. Skor 29-22’ye geldi. Obradovic’in molası ile toparlanan Fenerbahçe Melih ve Sloukas’ın üçlü ile Efes’in yakasını bırakmadı. 29-28.

Fenerbahçe’de Kostas Sloukas, 3’cü faulünü alması Sarı-Lacivertli takımda sıkınıntıya neden oldu. Anadolu Efes, bu bölümde 35-30’luk üstünlüğü buldu. Efes’te James Anderson’ın üçlük artı faulü, skoru 43-38’e getirdi. İlk yarıda 45-40 Anadolu Efes lehine bitti.

LARKİN RÜZGARI ESTİ

Anadolu Efes’te Shane Larkin, üçüncü çeyreğe de çok iyi bir giriş yaptı. Larkin’in 7 sayısıyla skor 52-45’e geldi. Micic ile üst üste 5 sayı bulan Anadolu Efes, farkı açtı ve 57-49 ile 8 sayılık üstünlük yakaladı. Lacivert-Beyazlılar, son çeyreğe de 68-57’lik üstünlükle girmeyi başardı.

Anadolu Efes Avrupa Liginde ilk kez finale yükselmeyi başardı.

FİNAL PERİYODU FARK AÇILDI

Son çeyreğe de Larkin ve Micic’in sayılarıyla iyi başlayan Anadolu Efes, 73-57’lik üstünlüğü elde etti. Fenerbahçe, sayı üretmekte zorlandı. Larkin’in üçlüğüyle ile 82-61 yaptı. Fenerbahçe’nin direnci kırıldı. Anadolu Efes, karşılaşmayı 92-73 kazanarak adını finale yazdırdı.

Bu sonuçla Anadolu Efes finale yükselmeyi başardı. Efes’in finaldeki rakibi Real Madrid – CSKA Moskova maçının sonucunda belli olacak. Koç Ergin Ataman ve Anadolu Efes, Avrupa Ligi’nde ilk kez final oynama şansını elde etti.

MAÇ KADROSU

Fenerbahçe Beko: Ali Muhammed 4, Guduric 8, Green 13, Melli 9, Ahmet Düverioğlu, Kalinic 12, Vesely 14, Melih Mahmutoğlu 5, Sloukas 8, Sinan Güler

Anadolu Efes: Larkin 30, Micic 25, Simon, Moerman 7, Dunston 9, Anderson 10, Motum 9, Beaubois 2, Doğuş Balbay, Pleiss

Salon: Fernando Buesa Arena

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Olegs Latisevs (Letonya), Mehdi Difallah (Fransa)

1. Periyot: 20-19

Devre: 40-45

3. Periyot: 57-68

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder