18 Mayıs 2019 Cumartesi

Şampiyon yine Bayern Münih

Bundesliga’nın 34. haftasında şampiyon belli oldu. Bayern Münih evinde konuk ettiği Eintracht Frankfurt’u 5-1 mağlup ederek Bundesliga’da üst üste 7., toplamda ise 28. şampiyonluğuna ulaştı.

Bayern Münih’e galibiyeti getiren goller, 4. dakikada Coman, 53. dakikada Alaba, 58. dakikada Renato Sanches, 72. dakikada Ribery ve 78. dakikada Robben’den geldi.

Bayern Münih 7. kez üst üste Bundesliga şampiyonu olarak kırılması zor bir rekora imza attı. Toplamda ise 29 kez mutlu sona ulaştı.

Bayern Münih’in teknik direktörü Niko Kovac, hem futbolculuk döneminde hem de antrenör olarak şampiyonluğa ulaşarak bu anlamda kulüp tarihinde Franz Beckenbauer’dan sonra bunu başaran ikinci antrenör oldu.

Bu sezon aslında Alman futbol severlerin uzun zamandır istediği oldu ve şampiyonluk yarışı ligin son haftasına kadar sürdü. Son haftaya takipçisi Borussia Dortmund’un iki puan önünde giren kırmızı beyazlılar sahasında Frankfurt’a karşı adeta şov yaparak şampiyonluğa ulaştı.

Bavyera ekibi toplamda 88 gol atarak mutlu sona ulaştı. Ayrıca defans bloğu RB Leipzig’ten sonra en az gol yiyen (32 gol) olarak dikkatleri üzerine çekti. 16 Bundesliga maçında kalesini gole tamamen kapatan Münih ekibi, sezon boyunca yüzde 66 topla oynama başarısını elde etti.

RIBERY, ROBBEN VE RAFINHA VEDA ETTİ!

Bayern Münih’te uzun yıllardır forma giyen yıldız isimler Franck Ribery, Arjen Robben ve Rafinha, bu karşılaşmada son maçlarına çıktı.

Ribery 61. dakikada, Robben ise 67. dakikada dahil olduğu oyunda birer gol atarak takımlarına veda etti. Taraftarların büyük sevgi gösterisi gösterdiği iki oyuncu da duygusal anlar yaşadı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder