17 Mayıs 2019 Cuma

Muhtarlarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlere yönelik değişikliğin ilk sinyalini verdi!

31 Mart seçimlerinden sonra birçok büyükşehir de istediği oyu alamayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlere yönelik yasa değişikliği yapacaklarının ilk sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İBB Adayı Binali Yıldırım ile İstanbul’daki muhtarlaral iftarda bir araya geldi.

İstanbul’da muhtarlarla iftarda programında bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimlerinden ayrılmasında yarar var. Muhtarlık seçimlerinin belediye başkanlığı seçimlerinden önce veya sonra yapılması her iki seçimin de daha sağlıklı yürümesini temin edecektir.” İfadesini kullandı.

“Muhtarlarımızın özlük haklarının yanında silah dediniz, silah da verdik, hem de geri iade edilmemek üzere.” Sözlerini vurgulayan Erdoğan, “İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Muhtarlık Bilgi Sistemi’ni de biz kurduk. Bu muhtarlık müessesine verdiğimiz önemin bir ifadesidir.” dedi.

23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi muhtarlarla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Valilerimize, kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza muhtarlarımızla yakından ilgilenmeleri konusunda kesin talimatlarımız var. İnşallah önümüzdeki dönemlerimizde sizlerle el birliği içinde çok daha büyük hizmetlere beraberce imza atacağız.” şeklinde konuştu.

Kulis: Tansu Çiller, Erdoğan’ın istişare kurulunda yer alacak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder