18 Mayıs 2019 Cumartesi

Bu bizim ilk finalimiz ve bu finali kazanacağız

Fenerbahçe Beko’yu 93-72 devirerek tarihinde ilk defa Euroleague’de finale çıkan Anadolu Efes’te koç Ergin Ataman, CSKA Moskova’yla oynayacakları final karşılaşmasından önce sorulara cevap verdi.

Ergin Ataman finale çıktıkları için çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Benim ve kulübümün tarihinde ilk final olacak, benim içinde ilk Euroleague finali olacak. Ama şunun altını çizerek vurgulamak istiyorum tüm sezon boyunca gerçekten keyif veren bir basketbol oynamaya çalıştık. Ve dün de bizim en iyi performanslarımızdan sergilediğimiz bir maç oldu takım olarak.”

RAKİBİN KİM OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK

Tecrübeli koç önceliklerinin iyi basketbol oynamak olduğuna dikkat çekerek “Tabii şimdi rakibin ismi artık bizim için önemli değil. Rakibin kim olduğu önemli değil. Yarın yine aynı basketbolu oynamaya çalışacağız, sahada keyif almaya çalışacağız ve güzel basketbol, göze hoş gelen bir basketbol oynamaya çalışacağız.” dedi.

BİZ GOLDEN STATE VARİ OYNUYORSAK ONLARDA MİLWAUKEE

Koç Ataman, “Her zaman şunu söylerim sayın Obradovic Euroleague tarihinin gelmiş geçmiş en iyi baş antrenörlerinden biri” ifadelerini kullanarak “Fenerbahçe takımı da Avrupa’da bu sezonun en iyi takımıydı. Tıpkı Popovic ve San Antonio Spurs gibi. Ama bu yıl yine Golden State Warriors vari bir basketbol oynadığımızı söyledim. Ama şunu da biliyoruz ki CSKA takımı da Milwaukee Bucks gibi oynuyor. Ve Will Clyburn da onların Giannis Antetokounmpo’su.” şeklinde bir benzetme yaptı.

SÖZ KONUSU TÜRK BAYRAĞI OLDUĞU ZAMAN

Anadolu Efes’in başarılı çalıştırıcısı, “Ve emin olduğum bir şey daha var ki tüm Türk basketbolseverler, Fenerbahçeli basketbolseverler de bizim arkamızda olacak. Belki geçmişte bazı sorunlar yaşamış olabilirim. Belki büyük rekabetten kaynaklı sorunlar da olabilir bildiğiniz gibi büyük bir rekabet var Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında. Ama söz konusu olan Türk bayrağı olduğu zaman tüm Türkler hep birlikte hareket ederler, birbirlerini destek olurlar ve umarım yarın da çok sayıda basketbolsever bize destek veriyor olacak” şeklinde konuştu.

Ergin Ataman. CSKA karşısında da Fenerbahçe’ye 30 sayı atan Larson’a çok güveniyor.

RAKİP SON 15 YILDA 14 FİNAL FOUR OYNADI

Kupayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Ergin Ataman “Tabii ki CSKA’ya saygımız sonsuz müthiş bir teknik kadrosu var. Olağanüstü oyunculardan kurulu, yıldız oyunculardan kurulu son derece deneyimli bir kadroya sahip. Son 15 yılda 14 defa Final Four’a katılmış ama bu bizim ilk finalimiz ve biz bu finali kazanacağız.” diyerek toplantıyı tamamladı.

MAÇ SAAT KAÇTA

THY Avrupa Ligi Final maçında Anadolu Efes, CSKA Moskova ile karşılaşacak. 19 Mayıs Pazar günü saat 21.30’da başlayacak mücadele Bein Sports’tan ekranlara gelecek.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder