18 Mayıs 2019 Cumartesi

Başaran: Cezaevlerinde işkenceye varan kötü muameleler sürüyor

HDP Batman Milletvekili, Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Türkiye cezaevlerinde işkenceye varan kötü muameleler devam ettiğini belirterek, insanlığa karşı suç işlendiğini vurguladı.

Başaran, son 3 gün içerisinde Kandıra, Bakırköy ve Şakran Cezaevlerinde arama adı altında hücrelere baskın yapıldığını, Bakırköy Cezaevi’nde ise aynı odaların aynı gün içinde 3-4 kez arandığını aktardı.

CEZAEVLERİNDE FİZİKİ SALDIRILARA MARUZ KALINIYOR

Başaran, “Kimi cezaevlerinde fiziki saldırıya da maruz kalan tutsakların kaldığı hücrelerde, radyolara, mektuplara ve çalışma notlarına el konulmuş, kıyafetler yerlere atılarak üzerinde tepinilmiş, defter, kalem ve kitapları alınmıştır” dedi.

CEZAEVİ MÜDÜRLERİ VE VALİLERİN ONAYI İLE

Başaran şunları kaydetti: “Saldırılar sadece cezaevlerinin içinde değil dışında da yaşanmaktadır. Tecride karşı açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsakların annelerine ve yakınlarına hemen hemen her gün saldırı olmakta, darp edilmektedirler. Bu saldırılar insan haklarının yok sayılmasının sonucudur. Cezaevlerinde müdürlerin, illerde valilerin onayı ile bu demokratik hak kullanımı hukuksuz bir şekilde engellenmekte, annelere yönelik onur kırıcı muamele yapılmakta, işkenceli keyfi müdahale edilmektedir.”

İŞKENCECİLER BU EYLEMLERİNDEN DOLAYI YARGILANACAK

Başaran, “İşkence ve kötü muamele yapan personel ve yaptırılmasına göz yuman yetkililer, bu hukuka aykırı eylemlerinden dolayı yargılanacaklardır. Tecridin kırılması ülke demokrasisi, insan hakları ve hukuk açısından elzemdir. İçerde ve dışarda uygulanan hukuk ve insanlık dışı saldırılar karşısında direnenlerle beraber olacağımızı, bu saldırıları kamuoyuna duyurarak mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

HDP: İçişleri Bakanlığı ülkeyi kaosa sürükleme hevesinden derhal vazgeçmelidir

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder