18 Mayıs 2019 Cumartesi

Trabzon evinde fırtına gibi, Beşiktaş’a şans tanımadı

Süper Lig’in 33’üncü haftasında Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı ağırladı. Karadeniz ekibi Novak ve Yusuf Yazıcı’nın golleri ile Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlı takımın golünü ise Kagawa kaydetti.

Ev sahibi takım bu galibiyetle puanını 60’a çıkartırken Beşiktaş ise 62 puanda kaldı. Siyah-Beyazlı takımın şampiyonluk ihtimali matematiksel olarak da kalmadı.

KARADENİZ’DE MAÇ KONTROLLÜ BAŞLADI

Karşılaşmanın ilk 10 dakikalık bölümünde iki takımda orta sahada mücadele etmeyi tercih etti. Sonrasında Trabzonspor özellikle Caner’in olduğu kanattan Beşiktaş üzerine yüklenmeye başladı. Maçta ilk büyük tehlikede 12. dakikada ev sahibi takımdan geldi. Nwakaeme’nin topuğuyla savunma arkasına kaçan Yusuf Yazıcı’yı gördü. Sağ çaprazından ceza sahasına giren Yusuf’un şutunu kaleci Karius kornere çeldi.

 Trabzonspor ilk 10 dakikadan sonra Beşiktaş kalesinde etkili oldu.

TRABZON OYUNA HAKİM OLDU

Karadeniz ekibi ilk 10 dakikalık bölümün ardından oyuna hakem oldu. Beşiktaş orta alanda top tutmakta ve kazanmakta zorluk çekince Bordo-Mavili takım, Abdülkadir, Sosa ve Yusuf ile oyunun temposunu belirlemeye başladı. 17’de Trabzonspor net bir fırsattan daha yararlanamadı. Ceza alanı içinde topla buluşan Nwakaeme’nin geriye çıkardığı topa Sosa vurdu, kale önündeki Yusuf’un dokunduğu top üstten auta çıktı.

BEŞİKTAŞ DENGEYİ SAĞLASA DA İLERİ ÇIKAMADI

Beşiktaş ilk 20 dakikalık bölüm geçildikten sonra oyunda denge kursada topu ileriye taşımadı. Ljajic kendini gösteremedi. Burak çok fazla topla buluşma şansı bulamadı. Bu durum Trabzonspor’un daha rahat ileri çıkmasını sağladı. 32’de Karadeniz ekibi yine gole yaklaştı. Sol çaprazdan penaltı noktası hizasından Nwakaeme topu kaleye gönderdi.Maçın başarılı ismi Karius yine gole izin vermedi.

Beşiktaş savunması Yusuf Yazıcıyı durdurmakta zorluk çekti.

BURAK GOL ŞANSINI KULLANAMADI

Karşılaşmanın 41’inci dakikasında Beşiktaş ilk defa gole bu kadar yakın oldu. Atiba’nın pasıyla ceza alanına giren güven topu Burak Yılmaz çıkardı. Kale sahası önünde topa dönerek vurdu. Ancak sonra kaleci Uğurcan ayakları ile gole izin vermedi. İlk yarıda golsüz 0-0 berabere bitti.

TRABZON GOLÜ NOVAK’LA BULDU

Karşılaşmanın ikinci yarısı hızlı başladı. İlk tehlike Beşiktaş’tan geldi. Sol kanattan yapılan ortaya arka direkte bulunan Mirin kafayı vurdu. Ancak direk dibinden ağlara giden topu kaleci Uğurcan kornere çelmeyi başardı.

Hemen bu pozisyonun ardından Trabzonspor çabuk çıktı. 53’te Abdülkadir Ömür kendi sürüklediği topla birlikte kale çizgisine kadar indi. Topu arka direkte bulunan Novak’a gönderdi. Yaptığı kafa vuruşuyla skoru 1-0’a getirdi.

Yusuf Yazıcı’nın bu vuruşu golle sonuçlandı. Karadeniz ekibi maçta 2-1 öne geçti.

KAGAWA MAÇA DENGE GETİRDİ

Karedeniz ekibi öne geçmenin verdiği psikolojik üstünlüğü kullanamadı. Geriye çekilince Konuk Siyah-Beyazlı takım, Kagawa ve Ljajic ile topu etkili kullanmaya başladı. 74’te karşılaşmaya 1-1’lik eşitlik geldi. Kagawa’nın pasıyla ceza alanına sokulan Ljajic, vuruş açısını kaybedince topu son anda Kagawa’nın önüne çıkardı. Japon oyuncu Uğurcan’ın boşalttığı kaleye topu gönderdi.

YUSUF YAZICI MÜTHİŞ VURUŞ

Beşiktaş golün sevincini çok fazla yaşayamadı. Trabzonspor golden sonra çok adamla çıktı. Yusuf Yazıcı ilk pozisyonda ceza sahası dışından attığı sert şut direkten döndü. Hemen bir dakika sonra 77’de ise golü buldu.

Başarılı oyuncu Adem Ljajic’ten kaptığı topu Abdulkadir Parmak’a çıkardı sonrasında topu geri alan Yusuf Yazıcı ceza sahasının dışından yaptığı vuruşla skoru 2-1’e getirdi.

Mücadelenin kalan bölümünde Beşiktaş beraberlik için yüklense de başka gol olmadı. Karedeniz ekibi sahadan üç puanla ayrılırken Beşiktaş’ın şampiyonluk ihtimali de matematiksel olarak bitti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder