18 Mayıs 2019 Cumartesi

Diyanet’ten “israf” kitabı

Diyanet İşleri Başkanlığı oluşturduğu bir komisyon ile israfla ilgili bir kitap yayınladı. 173 sayfalık kitapta her nimetin bir gün hesabının sorulacağına vurgu yapılarak nimetler karşısında şımarıp lükse dalmadan ve duyarsızca israfa girmeden her konuda iktisat merkeze alınması gerektiğine dikkat çekildi. Kitap, “itibardan tasarruf olmaz” gerekçesiyle Türkiye’nin her tarafına yeni yeni saraylar inşa ettiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı akıllara getirdi.

İSRAF: NİMETLER KONUSUNDA HADDİ AŞMAKTIR

Müslüman’ın her bakımdan dengeli olan insan olduğunun altı çizildiği kitapta, “Hayatın her alanına bu dengeyi taşımalıdır. Bu onun en büyük erdemlerinden biridir. Bu durumun tam zıddı olan durum ise israftır. İsraf günümüzde bireysel ve küresel boyutta temel bir kriz ve ahlak sorunu hâline gelmiştir. Sadece eşyayla sınırlı olmayıp bize verilen bütün nimetler konusunda haddi aşmayı ifade eden bir gerçeklik olarak karşımızda durmaktadır.” denildi.

ŞIMARIP LÜKSE DALINMAMALI

Allah’ın verdiği her nimetin bir gün hesabının sorulacağının vurgulandığı kitabın tanıtımında, “Nimetler karşısında şımarıp lükse dalmadan ve duyarsızca israfa girmeden her konuda iktisat merkeze alınmalıdır. Bu eser iktisatlı olmanın ve her alanda dengeyi gözetmenin bir ilke olarak benimsenmesine vesile olması amacıyla okuyucusuna sunulmuştur.” denildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder