18 Mayıs 2019 Cumartesi

‘İmamoğlu’na komplo’ iddiasının kilit isminden garip savunma

Gazeteci Serhan Seyhan, aleyhine tanık olduğu Erkan Karaaslan’ı cezaevinde ziyaret ettiğini kabul etti. Seyhan, Ekrem İmamoğlu aleyhine konuşması için Karaaslan’a baskı yapmakla suçlanıyordu.

Gülen cemaatine yönelik davalar kapsamında tutuklanan Erkan Karaarslan’a CHP İstanbul belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu aleyhinde ifade vermesi için baskı yapsın diye gönderildiği iddia edilen gazeteci Serhan Seyhan, “Türkiye’de cezaevi savcılığından izin alarak mahkum ziyaret edilebiliyor” dedi.

Sanık Erkan Karaarslan ile cezaevinde görüştüğü, Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine ifade vermesi için baskı yaptığı iddia edilen Aydın’lı gazeteci Serhan Seyhan, Karaarslan ile neden görüştüğünü ve ne konuştuğunu anlattı.

CEZAEVİNE ZİYARETE GİTTİĞİNİ KABUL ETTİ

RS FM’de yayınlanan Yavuz Oğhan’dan Bidebunudinle programına konuşan Seyhan, Erkan Karaarslan’ı cezaevinde neden ziyaret ettiği sorusuna “Kendisiyle ilgili açılan davalarda tanık olarak aleyhte ifade vermiştim. Ziyarete gittim çünkü kaçak olduğu sürece tanıklık yaptığımız dosyada ilerleme kaydedilemedi. Bu sebeple kendisinin doğruları söylemesi konusunda görüşme yaptım. Etkin pişmanlıktan yararlan dedim. Sadece kendisiyle değil eşi ve avukatıyla da görüştüm” sözleriyle yanıt verdi.

Aleyhte ifade vermesine rağmen neden görüşmeye gittiği, akrabalık bağı olmadığı halde nasıl içeri girebiliği konusunda ise “Türkiye’de cezaevi savcılığından izin alarak mahkum ziyaret edilebiliyor. Savcıya kendisiyle görüşmek istediğimi, önemli bir konu olduğunu söyleyerek görüşmeye girdim. Amacım kamuoyunun aydınlanması. Biz tanıklar olarak sürekli ifadeye çağrılıyoruz. Savcılıktan ifadeyle ilgili sürekli tebligat geliyor. Doğruları söylemediği sürece konu uzayıp gidiyor” dedi.

“Konu Karaarslan ile Çerçioğlu’nun yargılanmasıdır. Benimle bir alakası yoktur. Ama FETÖ tutuklusu benimle ilgili bu şekilde ithamda bulunuyor” diyen Seyhan, ‘Siz de onunla konuşmuşsunuz, konuşmasanız bu iddialar ortaya atılabilir miydi?’ sorusunu ise “Peki ben baskı yaptıysam neden bu konuyla ilgili bugüne kadar savcılığa suç duyurusunda bulunmadı?” diyerek cevapladı.

İSMAİL SAYMAZ’DAN ÇARPICI TESPİT

Konuyla ilgili bir açıklama da gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. Sosyal medyadan bir açıklama yapan Saymaz “FETÖ sanığının yargılandığı davada aleyhte tanık olan bu kişi, avukat olmadığı halde cezaevine nasıl girer? Nasıl olur da, tutuklu sanığı İmamoğlu aleyhinde ifade vermesi için baskı yapar? İmamoğlu’na kumpas mı kuruluyor? Bu kişi gazeteci değil, belli ki yönlendirilen birisi” ifadesini kullandı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder