17 Mayıs 2019 Cuma

BDDK Başkanı AKP’ye çanak tuttu: Döviz üzerinden spekülasyonlar yapılıyor, saldırı altındayız

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, “Ülkemizde son dönemde döviz kurları üzerinden spekülasyonlar yapılıyor, döviz hareketliliği konusunda saldırılara maruz kaldığımız açık. TL’nin ülkemizin parası olduğu bilincini hep birlikte, sektörümüzün, bütün bankalarımızın TL’ye sahip çıkarak göstermesi gerek” dedi.

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) 18. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Akben, Türkiye’de son dönemde ciddi manada döviz kurları üzerinde spekülasyonlar yapıldığını, döviz hareketliliği konusunda çok çeşitli saldırılara maruz kalındığını iddia etti.

Akben, şunları söyledi:

“TL’nin ülkemizin parası olduğu bilincini hep birlikte, sektörümüzün, bütün bankalarımızın TL’ye sahip çıkarak göstermesi gerek. Aksi takdirde TCMB’nin TL, dolar, euro, birkaç para cinsinde yönetim yapması gerekiyor ki, onun da çok kolay olduğunu söyleyemeyiz. Sizlerden bilhassa mevduat alanında, dolarizasyondan TL’ye geçiş konusunda gayretli bir çalışma bekliyoruz.

Bu konunun ülkemizde hem istihdamın artırılması, hem kredi tarafında büyüme, hem yatırımların devam etmesi süreci, ülkemizin büyümesi açısından önemli bir husus olduğunu biliyorsunuz. Diğer yandan İstanbul Finans Merkezi projesinin inşaatları sürüyor, teknik altyapı konusunda da çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu’nda da hem Finans Merkezi, hem diğer ekonomi ve katılım bankaları ile ilgili ciddi çalışmalarımız var.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder