7 Haziran 2019 Cuma

Adayı Dersim ve Kürdistan çıkışı yaptı, mitil atan Bahçeli kayıp

Binali Yıldırım İstanbul’daki Kürt seçmenin oyunu alabilmek için seçim çalışmalarına Diyarbakır’da devam etti. Kürdistan ve Dersim çıkışı sonrası sosyal medyada Bahçeli’den açıklama beklentisi başladı.

BOLD- Cumhur İttifakı liderleri 31 Mart’ta ‘beka’ söylemiyle kampanya yürütmüş, İyi Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakına ‘zillet’ yakıştırması yapmışlardı. İstanbul’da aday göstermeyen HDP’nin Kandil’in emri ile Ekrem İmamoğlu’nu desteklediği bile söylenmişti. Ekrem İmamoğlu’na oy vermenin “Kandil’i ve PKK’yı” desteklemek olduğu iddia edilmişti.

DERSİM VE KÜRDİSTAN ÇIKIŞI

İstanbul’daki Kürt nüfusunun oylarını alabilmek için Binali Yıldırım dün seçim çalışmaları için Diyarbakır’daydı. Binali Yıldırım’dan Dersim ve Kürdistan çıkışı geldi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım 23 Haziran’daki seçim çalışmalarına dün Diyarbakır’da devam etti. TRT Haber ve TRT Kürdi ortak yayınına katılan Yıldırım gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım konuşmasında Dersim konusuna da değinerek, ‘Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim adını ağzına alamayan ve yaptıkları bu fahiş yanlışı bile ikrar edemeyen, kabullenemeyen bir CHP var’ diye konuştu.

Diyarbakır’da temaslarına devam eden Yıldırım AKP İl Başkanlığı’nda partililerle bayramlaştı, il binası önünde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasının bir bölümünde Kürtçe konuşan Yıldırım’dan Kürdistan çıkışı da geldi. Yıldırım, ‘İstiklal mücadelesini başlatırken Ankara’da Büyük Millet Meclisi’ni toplayan Gazi Mustafa Atatürk’ün davet ettiği millet temsilcileri arasında Kürdistan mebusu da Lazistan mebusu da vardı. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ SESSİZ

Binali Yıldırkım’ın Dersim ve Kürdistan çıkışının ardından Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sessizliğini koruyor. Bahçeli İstanbul seçimleri için 23 Haziran’a kadar 81 il başkanı ile İstanbul’da seçim çalışmalarına katılacağını belirterek ‘İstanbul’a mitil atacağım’ demişti.

Seçim çalışmalarında pek görünmeyen ve Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’daki çıkışı karşında da henüz bir açıklama yapmayan Bahçeli sosyal medyada günün konusu oldu. Gazeteciler başta olmak üzere birçok sosyal medya kullanıcısı Bahçeli’den açıklama beklendiğine dair paylaşımlarda bulundu.

MİTİLİ NEREYE ATTIYSA KAYBOLDU

Gazeteci İsmail Saymaz ‘Binali Yıldırım mitili Kürdistan’a attı’ diyerek Bahçeli’ye de gönderme yaptı.

Gazeteci Çağlar Cilara Binali Yıldırım’ın sözlerine değinerek ‘Bahçeli mitili nereye attıysa kayboldu’ dedi.

CHP’li vekil Mahmut Tanal da Bahçeli’nin bir konuşmasını paylaşarak 31 Mart’tan bu zamana ne değişti diye sordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder