5 Haziran 2019 Çarşamba

Merih Demiral Siyah-Beyazlı formayı giyecek

İtalya Serie A ekiplerinden Sassuolo forması giyen Merih Demiral’ın yeni takımı belli oldu. İtalyan basını, milli futbolcunun Juventus’a transfer olduğunu duyurdu. Habere göre Torino ekibi, bu transfer için Sassuolo’ya 15 milyon Euro ödeyecek. Merih Demiral için Atletico Madrid’in 25 milyon Euro teklif ettiği, ancak Sassuolo’nun Juventus’a öncelik sözü verdiği için bu transferde Siyah-Beyazlıların mutlu sona ulaştığı ifade edildi.

FENERBAHÇE ALT YAPISINDAN ÇIKTI

Fenerbahçe alt yapısından çıkan ve asgari ücret teklif edildiği için profesyonel sözleşme imzalamayan Demira, Portekiz ligine gitmişti. Alanyaspor’un geri kalan sezonun başında Portekiz temsilcisi Sporting’den 3 milyon Euro’ya aldığı 21 yaşındaki savunmacı, devre arasında 6 milyon Euro’ya Sassuolo’nun yolunu tutmuştu. Genç yıldız, Juventus’ta oynayan ilk Türk futbolcu olacak.

Sassuolo formasıyla 13 maça çıkan 21 yaşındaki futbolcu, 2 de gol atma başarısı gösterdi. Demiral Milli Takımın, son oynadığı iki maçta gösterdiği başarılı futbolla da dikkat çekmişti.

7 MİLYON EUROYA GİTMİŞTİ

Fenerbahçe’nin altyapısından çıkarak Sporting’e bedelsiz transfer olan Merih Demiral son iki senede kariyer basamaklarını çok hızlı tırmandı. Alanyaspor’daki performansı sonrası A Milli takıma kadar yükselmişti. Serie A’da Sassuolo formasıyla da hiç yabancılık çekmeyen Merih’in Juventus tarafından da uzun süredir yakından izleniyordu.

Fenerbahçe asgari ücretle profesyonel sözleşme teklif etmiş

DEMİRAL’IN OYNADIĞI TAKIMLAR

2016’da Fenerbahçe’den AC Alcanenense’ye
2017’de AC Alcanenense’den Sporting Lizbon’a
2018’de Sporting Lizbon’dan Alanyaspor’a
2019’da Alanyaspor’dan Sassuolo’ya

 

Milli Takım’ın genç stoperinden Juventus’la 5 yıllık anlaşma

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder