8 Haziran 2019 Cumartesi

HDP’li Kurtulan: Yıldırım’ın Kürdistan söylemi İstanbul seçimlerine yönelik

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Binali Yıldırım’ın “Kürdistan ve Dersim” açıklamasının İstanbul seçimlerine yönelik olduğunu vurguladı.

BOLD-Kurtulan, “Bu söz iki oy almaya hizmet ediyor. Ama Kürtlerin de öyle verecek oyu olduğunu düşünmüyorum. Kürtler cevabını sokakta buna gülerek veriyor” dedi.

KÜRDİSTAN DEDİ, KÜRTÇE KURS VAAT ETTİ

AKP ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır’a yaptığı ziyarette, “Kürdistan mebusu” ve “Bu ülkede bir Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden dolayı devlet adına özür dileyen bir iktidar var” demişti. Yıldırım, İstanbul’da seçilmesi halinde Kürtçe kurslar açacağını da vaat etmişti.

AKP’DE AKLI SELİM DÜŞÜNEN İNSAN YOKMU?

Yıldırım’ın açıklamasının bariz bir şekilde 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerine yönelik olduğunu dile getiren Kurtulan, iktidarın zaman zaman böyle söylemlerde bulunduğunu belirtti. Kurtulan, “Geçmişte belki kendilerince bir alt yapısı, bir anlamı vardı. Toplumun böyle bir beklentisi vardı. Konjonktürel olarak toplum bu tür söylemleri duyma ihtiyacındaydı. Şuan ki durum o kadar bariz ki gerçekten insan üzülüyor. Yani ‘AKP’de hiç mi biraz aklı selim düşünen bir insan yok mu?’ diye düşünüyor insan” ifadelerini kullandı.

SONUNUZ DEDELERİNİZ GİBİ OLUR DEDİLER

Gelinen aşamada Kürtlerin bu kadar seçime endeksli ve menfaate dayalı bir söyleme karşılık vermeyeceğini vurgulayan Kurtulan, “Daha geçen haftalarda Dersim tabelasının indirilmesine dair Meclis’te konuştuğumuz da iktidar ve ortağı tarafından büyük tepkilere maruz kaldık. Dersim’de tabelasına sahip çıkarken, tehdit edildik. ‘Dedelerinizi düşünerek, hareket edin sonunuz dedeleriniz gibi olur’ dediler. Bitlis’te tabela indirdiler” dedi.

KÜRTLER CEVABI SOKAKTA GÜLER VERİYOR

İçerisinde Kürdistan kelimesinin geçtiği önergelere dahi Meclis çatısı altında tahammül edilemediğine dikkat çeken Kurtulan, “Kürdistan kelimesinin bulunduğu tüm önergelerimiz ‘kaba, yaralayıcı, kırıcı’ denilerek geri dönüyor. Binali Bey Meclis Başkanı iken de öyleydi, şimdi de öyle. Bu söz iki oy almaya hizmet ediyor valla Kürtlerin de öyle verecek oyu olduğunu düşünmüyorum. Kürtler cevabını sokakta buna gülerek, veriyor” diye ekledi.

KÜRTLERİN KENDİNİ EZENE VERECEK OYU YOK

MA’ya konuşan Kurtulan, şunları söyledi: “Binali beyin tek doğru sözü Kürtlerin oyunun hiç kimsenin tekelinde olmadığı sözüdür. Evet doğru Kürtler artık kendini tercih ediyor. Kürtlerin sağa, sola, kendisini ezene verecek oyu olmadığını, tercihini bu yönde kullanmayacağını artık herkesin anlaması gerekiyor. Binali bey boşa zaman harcamış, keşke başka yerden başlasaydı, bu kadar seçim odaklı insanlarla dalga geçer gibi bir politika ile oraya gitmesi kendini gülünç durumuna düşürüyor.”

Temelli: ‘Binali Yıldırım’ın Kürdistan söylemi samimiyetsiz’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder