8 Haziran 2019 Cumartesi

VİP tartışması büyüyor Süleyman Soylu’dan Akşener’e “stajyerde olsa bakanlık yaptı”

AKP’li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, söylemleri ve tavırları nedeniyle siyasetin gündeminde kalmayı başarıyor. Bakan Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Ekrem İmamoğlu’nun VİP salonuna alınmaması talimatı veren Ordu Valisi Seddar Yavuz’a yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Doğruyol Partisi’nin iktidar ortağı olduğu dönem İçişleri Bakanlığı yapan Meral Akşener’e “Stajyerde olsa bakanlık yaptı” diyen Süleyman Soylu, valilerin görevlerinin ne olduğunu anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa’da Karadeniz Mahallesi Trabzonlular Derneği tarafından organize edilen programa katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu’da VIP salonuna alınmamasına ilişkin açıklama yapan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verdiği cevap sosyal medyada gündem oldu.

Ordu’da Ekrem İmamoğlu’nun VİP’e alınmamasının ardından Vali Seddar Yavuz’a hakaret ettiğini iddia eden Bakan Soylu, “Ne oldu o güzel güzel güzel pıtırcıklar, o kucaklamalar. Sen Selahattin Demirtaş’a güzellemeler methiyeler dizeceksin, bu devletin valisine “it” diyeceksin.” dedi.

Meral Akşener’in Ordu Valisi Yavuz hakkında yaptığı açıklamaları okuduğunu belirten Bakan Süleyman  Soylu, “Meral Akşener de konuşma yapmış. Stajyer de olsan 6 ay İçişleri Bakanlığı yaptın. Sen devletin valisi ne demektir, hangi sorumluluklar ile bu görevi yapar bilmiyor musun? Vali kafasına göre iş yapamaz. Ama bir valiye birisi it diyecek, sen onu hiç tenkit etmeyeceksin, döneceksin valiyi tenkit edeceksin. Yazıklar olsun.” Sözleri dikkat çekti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder