8 Haziran 2019 Cumartesi

Yıldırım’ın Dündar tercihi, sosyal medyada böyle yorumlandı: Havuz medyası için bir utanç

Binali Yıldırım’ın bile rakibi Ekrem İmamoğlu ile yapacağı canlı yayın için Uğur Dündar’ı seçmesi sosyal medyada TRT ve havuz medyasına güvenin kalmadığına yorumlandı.

BOLD- Cumhur İttifakı’nın İstanbul adayı Binali Yıldırım rakibi Ekrem İmamoğlu ile canlı yayına çıkma teklifine olumlu yanıt vermişti. Canlı yayın için parti yetkilileri gerekli ayarlamalar için temasa dahi geçmişlerdi. Kanal için TRT olacağı bile haber yapılmıştı. Kastamonu’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım konuyla ilgili şunları söyledi, ‘Bir stüdyoda çekilsin. Programı kimin yöneteceği konusu benim için fark etmez. Mesela tecrübeli olması bakımından Uğur Dündar’ı tercih ederim. Ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah’ Yıldırım’ın bu konuşmasına Uğur Dündar’dan olumlu yanıt geldi.

Yıldırım’ın Uğur Dündar tercihi sosyal medyada günü konusu oldu. Yıldırım’ın, TRT ve halk arasında ‘havuz’, ‘yandaş’ gibi isimlerle anılan hükümet yanlısı televizyonları ve gazetecileri tercih etmemesi, iktidar lehine hemen hemen her gün aynı başlıkla çıkan medya kuruluşları için çöküş sinyali olarak yorumlandı.

ANAAKIM MEDYA İÇİN HAZİN TABLO

Gazeteci İsmail Saymaz Yıldırm’ın Uğur Dündar tercihinin anaakım medya için hazin bir tablo olduğunu belirtti. Saymaz, ‘Binali Yıldırım, “Adaylar tartışmasını bağımsız stüdyoda yapalım. Tartışmayı Uğur Dündar sunsun” dedi. Bu, anaakım medya açısından hazindir. Yıldırım bile TRT dahil, ana akımın halk gözünde tarafsız olmadığını düşünüyor. Güvenir kişi olarak, anakımdan “sürülen” Dündar’ı istiyor’ ifadelerini kullandı.

UTANÇ VESİKASI

Hükümet yanlısı gazetecilere en sert tepkilerden biri de İyi Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Aslan’dan geldi. Aslan Yıldırım’ın, moderatörlük için Uğur Dündar’ı tercih etmesinin yandaş medya için utanç vesikası olduğunu söyledi. Aslan’ın paylaşımı şöyle, ‘Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile çıkacağı tartışma programını modere etmesi için Uğur Dündar’ı istemesi 17 yıldır üç kuruşa kırk takla atıp şereflerini satan yandaş medya mensupları için tarihe geçecek bir utanç vesikasıdır! Peşinden koştuğunuz iktidar işte sizi böyle satar!’

NE DÜŞÜNDÜLER ACABA

Yıldırım’ın, Uğur Dündar tercihi için Saadet Partili Ali Aktaş da sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Uğur Dündar’ın daha önce Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan bir program yaptığı için partiden ödül aldığını söyleyen Aktaş, ‘Erbakan Haftası’nda Uğur Dündar’a ödül verdi” diye başımızın etini yiyen Ak Partililer Binali Yıldırım’ın açık oturuma moderatör olarak Uğur Dündar’ı istemesi sonrasında ne düşündüler acaba?’ diye sordu.

Hükümete yakın medya kuruluşlarına bir eleştiri de Berna Laçin’den geldi. Laçin, Binali Yıldırım’ın adil ve tarafsız duruş için Dündar’ı tercih ettiğini savundu.

– Kendileri bile saygı duymuyor

– Gidin kendinizi yüksek yerden atın

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder