6 Haziran 2019 Perşembe

VİP’e alınmayan İmamoğlu’na: Nezaketsiz..Hoşgörüsüz..

AKP’nin İstanbul Büyükşejhir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul seçimlerine ilişkin “İkinci seçim İstanbul değil sanki Türkiye seçimi gibi. İstanbul seçiminin maalesef uluslararası camiada çok fazla ilgi duyulmaya başlandı. Çok da müdahaleci hareketler yapıldı. Milletimizin canı sıkıldı bu işe. Bunlar uğraştıkça milletimiz daha da hırslanıyor” dedi.

‘DİYARBAKIR’DA TERÖRE KARŞI ŞUURLANMA GÖRDÜM’

Diyarbakır’da TRT Haber’e konuk olan Yıldırım’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul’da bütün hemşerilerimizi, kanaat önderlerini ziyaret ettik. İstanbul’un ebrusunu, renklerini teşkil eden illerimize de gidelim dedik. Birkaç il seçtik ve burada Diyarbakır’dayız. Yoğun ilgiyle karşılaştık. Bu beni çok mutlu etti. Teröre karşı koyma adına, kardeşlik adına Diyarbakır’da müthiş bir şuurlanma gördüm.

‘BÖLGE İNSANI BİZİM DÖNEMİMİZDE KENDİNİ İFADE ETTİ’

İşimiz İstanbul, geleceğimiz İstanbul. Sen İstanbul için ne yapacaksın? Talepler bunlar zaten yerel yöneticilerin yapmak durumunda olduğu, mecbur olduğu şeyler. Bölge insanının kendini ifade ettiği döneme bakarsınız son 16 yıllık AK Parti iktidarıdır.

‘DERSİM’LE HESAPLAŞMAYAN CHP VAR’

Cumhurbaşkanımızın 2005’te Diyarbakır konuşması var. Bu ülkede Dersim hadisesi var. Dersim hadisesinden özür dileyen bir iktidar var. Buna rağmen Dersim hadisesinin adını ağzına alamayan, yüzleşemeyen, hesaplaşamayan CHP var. Buradaki tezat Kürtleri temsil ettiğini söyleyen partinin CHP ile ittifak halinde olması. Burada bir yanlışlık var. “Bizleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti birleştiriyor

İSTANBUL SEÇİMLERİNE MÜDAHALE İDDİASI

İkinci seçim İstanbul değil sanki Türkiye seçimi gibi. İstanbul seçiminin maalesef uluslararası camiada çok fazla ilgi duyulmaya başlandı. Çok da müdahaleci hareketler yapıldı. Milletimizin canı sıkıldı bu işe. Bunlar uğraştıkça milletimiz daha da hırslanıyor. Burada bir taraf tutma durumu var.

‘YSK SEÇİM TEKRARINI İYİ İZAH EDEMEDİ’

YSK seçimin tekrarı konusunu iyi izah edemedi. Gerekçeli kararı geç yayınladı. 31 Mart seçimi tamamlanmış bir seçim değildir.

İMAMOĞLU İLE CANLI YAYIN MESELESİ

Prensip olarak olur dedik. Arkadaşlarımız her iki partiden de konuşuyorlar. Kesinleşti.

HAVAALANINDA VİP KRİZİ

Şartlar ne olursa olsun diyelim ki yanlış bir uygulama yaptı, memur bir nezaketsizlik yaptı. Siyasetçi sorumluluk sahibi olmalı ve örnek bir davranış içinde olmalı. Oradaki memurlara, onların kendilerini savunma hakları yok, onlara saldırmaları asla kabul edilebilir birşey değildir. Vatandaşa oy istemeye gidiyorsunuz, polisin de valinin de oyu var. Onlara hakaret etmeye, toplum önünde rencide etmeye hakkınız var mı? Velev ki yanlış bir uygulama yaptı, bu kadar kin bu kadar şey olabilir mi? Topluma örnek olmanız gerekirken, bir memleket büyüklüğünde İstanbul’u yönetmeye talip olan insanların çok daha dikkatli olması, karıncayı bile incitmemesi lazım. Kaldı ki insanlara öyle ağır hakaretler, laflar etmesi asla ve asla hoşgörülebilir bir şey değil. Herkesin önünde bu lafların edilmesi çok yanlış. Umarım doğru değil, inanamadım. Hayretler içine düştüm.”

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder