8 Temmuz 2020 Çarşamba

81 yıllık festival iptal edildi, hayvanseverler sevindi

Boğa koşusu ile ünlü San Fermin Festivali 1939’da sona eren İspanya İç Savaşı’ndan beri koronavirüs salgını sebebiyle ilk kez iptal edildi, hayvanseverler karara sevindi.

BOLD– İspanya’nın Bask bölgesinin ünlü şehri Pamplona’da düzenlenen ve insanların sokaklarda boğalarla koşturduğu görüntülerle tüm dünyada bilinen San Fermin Festivali de Kovid-19’a yenik düştü. Festival 81 yıl sonra ilk kez iptal edildi.

“100 MİLYON EURO”LUK FESTİVAL

Oldukça eski bir tarihsel geçmişe sahip olan ve her yıl 6-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen San Sermin Festivali’nin bu yaz daha ileri bir tarihte yapılma ihtimali konuşulsa da bu gerçekleşmedi ve festival iptal edildi. Bu iptalde hiç şüphesiz koronavirüs salgınının yanı sıra durma noktasında olan turizmin de büyük etkisi var.

Normalde 200 bin olan nüfusu festival süresince 1 milyonun üzerine çıkan Pamplona’nın bu iptal sebebiyle 100 milyon euroluk bir kayıp yaşayacağı öngörülüyor.

Pamplona şehrinin ilk psikoposu ve şehrin koruyucusu kabul edilen Aziz Fermin (MS 272-303) adına düzenlenen festival meşhur boğa koşusu ile tüm dünyada ilgi çekiyordu. Boğaların koşu sonunda matadorlar tarafından öldürülmesi sebebiyle festival hayvanseverler ve hayvan hakları savunucuları tarafından protesto ediliyordu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder