10 Temmuz 2020 Cuma

Kız Kardeşler’e en iyi film ödülü

Emin Alper’in ilk gösterimini 69. Berlin Film Festivali ana yarışmasında yapan “Kız Kardeşler” filmi, 24. Sofya Film Festivali’nde “En İyi Balkan Filmi” ödülüne layık görüldü.

BOLD – “Abluka” ve “Tepenin Ardı” filmleriyle birçok ödül kazanan yönetmen Emin Alper’in yeni filmi Kız kardeşler de aynı yolda ilerliyor. 38. İstanbul Film Festivalinde dört dalda ödül kazanan Kız Kardeşler’e bir ödül de Sofya’dan geldi.

Yönetmen Emin Alper

ÖDÜLE DOYMAYAN FİLM

İlk filmleri Abluka ve Tepenin Ardı ile oldukça beğeni toplayan, arada Alef gibi kalburüstü bir diziye de imza atan Emin Alper’in sinema yolculuğu başarıyla devam ediyor. 24. Sofya Film Festivalinde; Mira Fornay (yönetmen, Slovakya) Benedikt Erlingsson (yönetmen, İzlanda) ve Simona Kostova’dan (yönetmen, Almanya-Bulgaristan) oluşan jüri Kız Kardeşler filmini En İyi Balkan Filmi ödülüne layık gördü.

Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivalinde yapan Kız Kardeşler, burada da En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir), En İyi Müzik ödüllerine layık görülmüştü.

Emin Alper’in aynı zamanda senaryosuna da imza attığı Kız Kardeşler, anneleri öldükten sonra kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine dönerek yüzleşmelerini anlatıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder