11 Temmuz 2020 Cumartesi

Erdoğan bir yılda ‘bu oyuna gelecek kadar’ istikametini nasıl kaybetti?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle ilgili sadece bir yıl önce söylediği sözler gündem oldu: “Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.”

BOLD – Ayasofya’nın Diyanet’e devredilerek camiye çevrilmesine yasal statü kazandıran kararnameye imzalayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimlerinden önce cami talebine karşı çıkan sözleri dikkat çekti. Canlı yayında Ayasofya’nın cami yapılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

“Belli bir bölümünde şu anda namaz da kılınıyor. Bunları da aşmak bizim için sorun değil ama getirisi götürüsü nedir? Bunun bir götürüsü var. Onun faturası bizim için çok daha ağırdır unutmayalım. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bizim binlerce camimiz var. Acaba bunu söyleyenler o camilerin başına ne gelir düşünüyor mu? Şu anda kundaklama hareketleri, birçok şeyler yapılıyor. Bunları düşünmeden, hesabını yapmadan söylüyorlar. Kusura bakmasınlar bunlar dünyayı tanımıyorlar. Muhataplarını bilmiyorlar. Ben bir siyasi lider olarak bu oyuna gelecek kadar istikametimi kaybetmedim.”

“Elinde geriye Gezi Parkı’nı kapatmak ve idam cezası kaldı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder