11 Temmuz 2020 Cumartesi

Bakan Kurum: Ayasofya’nın depreme hazırlık durumu iyi denebilir

Ayasofya’nın yakın zamanda restore edildiğini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depreme hazırlık durumunun iyi denebileceğini belirtti. İstanbul’daki 450 bin konutun acilen dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

BOLD – Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya ile ilgili açıklamalarda bulundu. Restore edilen Ayasofya’nın depreme hazır durumda olduğunu kaydetti.

YAKIN ZAMANDA İŞLEMLER YAPILDI

Bakan Kurum, CNN Türk’te Hakan Çelik’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kurum, Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilmesine ilişkin soruyu da cevaplayan Kurum, “1500 yıl önce ecdadımız eserimizi İstanbul’umuza kazandırmış. Biz tüm tarihi yapılara ilişkin deprem analizi yapıyoruz. Süreç içinde de yapılarımızda restorasyon projeleri yapıyoruz. Tarihi mirasımızı koruyacak, tarihi eserlerimizi güçlendirecek projeleri süreçte geliştiriyoruz. Ayasofya için de yakın zamanda bu işlemler yapıldı. Kategorik olarak Ayasofya’nın depreme hazırlık durumu iyi denebilir” dedi.

1 MİLYON 350 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜ SAĞLANDI

Türkiye nüfusunun yüzde 70’inin deprem bölgelerinde yaşadığını belirten Kurum, “Son 100 yılda 80 bin can kaybetti. Kentsel dönüşümü ülkemiz için elzem. 1 milyon 350 bin konutun şimdiye kadar dönüşümünü sağladık. Acil dediğimiz alanlarda dönüşüm projeleri başlattı. Sırf İstanbul’da 117 bin konutun dönüşümünü başlattık. İnşallah 8. ayın 15’inde konutlarımızı vereceğiz” dedi.

450 BİN BİNA ACİLEN DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Kanal İstanbul güzergâhında 500 bin yeni nüfus öngörüldüğünü belirten Kurum, “İlave nüfus getirmiyoruz buraya. İstanbul’da 450 bin binanın acilen dönüştürülmesi lazım. İstanbul’da yer yok bir şekilde rezerv alanlar bulmak zorundasınız. Bizim bu 500 bin rezerv konutla birlikte şehrin içindeki çöküntü alanları dönüştürmek amacıyla kullanacağımız rezerv bir alandır” dedi.

“Elinde geriye Gezi Parkı’nı kapatmak ve idam cezası kaldı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder