7 Temmuz 2020 Salı

Havai fişek faciası soruşturmasında fabrika sahiplerine gözaltı

Sakarya’nın Hendek ilçesinde patlamanın yaşandığı havai fişek fabrikasının sahipleri Ali Rıza Coşkun ve oğlu Yaşar Coşkun gözaltına alındı.

BOLD – Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında geçen cuma günü 7 kişinin ölümüne neden olan patlamayla ilgili yürüttüğü soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Fabrikanın sahibi Ali Rıza Coşkun ile oğlu Yaşar Coşkun gözaltına alındı.

Daha önce gözaltına alınan fabrika müdürü H.A.V, ustabaşları E.Ö. ve A.A. ile fabrikanın sözleşmeli iş sağlığı ve güvenliği uzmanı A.B. dün adliyeye sevk edilmişti. 4 kişi gece saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm alana kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz saat 11.15’te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan 122 kişi tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Hastanelerde 1’i il dışında olmak üzere 4 kişinin tedavisi ise devam ediyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder