11 Temmuz 2020 Cumartesi

Nesli tükenen dağ keçisi katliamı ihalesi davalık oldu

Tarım ve Orman Bakanlığının Tunceli’de dağ keçilerini avlatmak için açtığı ihale davalık oldu. Avukat Barış Yıldırım, Türkiye’nin de taraf olduğu Bern Sözleşmesine göre dağ keçisinin öldürülmesi yasaktır” dedi.

BOLD – Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi, Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nün 17 dağ keçisinin avlanması için 13 Temmuz günü düzenleyeceği ihaleye karşı yürütmenin durdurulması ve iptali talebiyle Malatya İdare Mahkemesinde dün dava açtı.

Cumhuriyet’ten Kayhan Ayhan’ın haberine göre Bölgedeki çengel boynuzlu dağ keçileri neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya.

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi avukatı Barış Yıldırım, ihale kararının hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Yıldırım şöyle konuştu: “Karar ülkemizin de taraf olduğu Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’ne (Bern Sözleşmesi) muhalefet teşkil etmektedir. Yaban Keçisi ve Çengel Boynuzlu Dağ Keçisi, Avrupa’nın Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesi’nin Ek Liste II Kesin Koruma Altına Alınan Fauna Türleri kategorisinde bulunmaktadır. Bu bakımdan yaban keçisi ve çengel boynuzlu dağ keçisinin öldürülmesi yasaktır.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder