8 Temmuz 2020 Çarşamba

Kurban pazarlığında yeni dönem: Uzat aparatını anlaşalım!

Kurban pazarlıkları da koronavirüs salgınından etkilendi. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sosyal medyaya yansıyan bazı pazarlık fotoğraflarında satıcıların çeşitli alternatif yollar buldukları görülüyor. Bunlardan en dikkat çekeniyse el sıkma aparatı.

BOLD – Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, il ve ilçelerde kurulan canlı hayvan pazarlarında kurbanlıklar görücüye çıktı. Koronavirüs salgını yüzünden pazarlardaki, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat ediliyor.

PAZARLIK DA FINDIK DALI KULLANILIYOR

Ordu’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske takan hayvan sahipleri ile alıcılar, alışveriş sırasında pazarlığı el sıkışmak yerine fındık dalı kullanarak gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sosyal medyaya yansıyan bazı pazarlık fotoğraflarında da satıcıların çeşitli alternatif yollar buldukları görülüyor. Bunlardan en dikkat çekeni ise el sıkma aparatı. İnsan eli şeklinde yapılan aparat pazarlıkta kullanılıyor.

Pazarda bulunan hayvan satıcıları hijyen kurallarına harfiyen uyduklarını belirtse de polis jandarma ve zabıta ekipleri, kurban pazarlarında devriye gezerek, vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda sık sık uyarıyor.

Kurban öncesi korkutan olay! Sakarya’da aynı mahallede 14 büyükbaş telef oldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder