7 Temmuz 2020 Salı

İngiltere film çekimlerine karantina muafiyeti getirdi

İngiltere film çekimlerini koronavirüs karantinası kapsamından çıkardı. Bu kararın kültür bakanı Oliver Dowden’ın Tom Cruise ile yaptığı konuşmanın ardından açıklanması dikkat çekiyor.

BOLD– İngiltere’de normalleşme süreciyle birlikte uygulanmaya başlanan yeni kurallar film çekimleri için esnetilecek. Bakanlar kurulunun verdiği bu karar Tom Cruise’lu Mission Impossible 7 (Görevimiz Tehlike) başta olmak üzere çekimleri İngiltere’de yapılan büyük bütçeli filmlerin ekiplerine muafiyet sağlıyor.

Görevimiz Tehlike 7’nin yarım kalan çekimlerine devam edilecek

FİLM ÇEKENE SINIRLI MUAFİYET

İngiltere olan Kültür Bakanı Oliver Dowden’ın açıklamasına göre ülkeye gelen film ekiplerine karantina kuralları uygulanmayacak. En önemli muafiyet ise ülkeye girişte uygulanan 14 gün kuralının film ekipleri için geçerli olmaması.

Fakat bu muafiyet film ekiplerine sınırsız bir hareket imkanı tanımıyor. Ekipler önceden bildirdikleri yerler dışında bulunamayacak. Film çekimi için İngiltere’ye girenler konaklama yerleri ile film setleri dışındaki mekanlara gidemeyecek.

Kültür Bakanı Dowden’ın Tom Cruise ile yaptığı görüşmeden sonra verilen bu karar Mission Impossible 7’ın yanı sıra The Batman, Jurassic World: Dominion, Fantastic Beasts 3 gibi filmlerin çekimlerinin de devam edebileceği anlamına geliyor.

ABD’DE İŞLER KARIŞIK

Amerika’da koronavirüs tedbirleri henüz film çekimlerine izin verilecek ölçüde gevşetilmedi. Sektörün merkezi olan Kaliforniya hala hazırlık aşamasında. Mart 2020’den beri çekim yapamayan ve birçok projesi yarım kalan yapımcılar, film setlerini İngiltere ve Yeni Zelanda gibi ülkelere taşıyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder