11 Temmuz 2020 Cumartesi

Cezaevindeki tutukluların tedavisi askıya alındı

Tutuklu gazeteci Mehmet Güleş, cezaevlerinde kronik hastalığı olan tutukluların tedavilerinin askıya alındığı söyledi. “Daha geç olmadan hasta insanlar için duyarlılık çağrısında bulunuyoruz” dedi.

BOLD – Elazığ 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mehmet Güleş, gönderdiği mektupla cezaevinde yaşanan hak ihlallerini anlattı.

img

DEZENFEKTAN YOK, ÇAMAŞIR SUYU VAR

Mezopotamya Haber Ajansının haberine göre kronik hastalığı olan ve tedavi olması gereken tutukluların tedavilerinin askıya alındığı ifade eden Güleş, hastaneye gitmesi gereken tutukluların iki gün boyunca karantinada kalması şartı koyulduğunu kaydetti. Tutuklu ve hükümlülere dezenfekte ve kolonyanın verilmediğini söyleyen Güleş, sadece günlük bir bardak çamaşır suyu ve sıvı sabun verildiği bildirdi.

HASTA TUTUKLULAR İÇİN ÇAĞRI

Cezaevlerinde salgına karşı başka bir önlem alınmadığını vurgulayan Güleş, salgın nedeniyle risk altında olanlarla ilgili çağrıda bulundu. Güleş, “Bu nedenle daha geç olmadan hasta insanlar için duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Bütün sivil toplum kuruluşları, özgür basın ve duyarlı halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Güleş, salgın nedeniyle risk altında bulunan tutuklulara ilişkin ise şu bilgileri paylaştı:

  • Zülküf Yıldırım, 68 yaşında. Beyin tümöründen bir gözünü kaybetmiş. Mide kanaması var. Guatır, tansiyon ve diyabet hastası. Sürekli tedavi olması gerekiyor.
  • Yekta Bortan, hepatit B hastası. Tedavi olması gerekiyor.
  • Süphi Güler, Kalp yetmezliği, hipertansiyon ve bel fıtığı hastalığı var.
  • Askeri Duman, Diyabet hastası. Tedavi olması gerekiyor.
  • Deniz Yıldırım, bağırsak kanseri. 3-4 ay önce ameliyat olmuş. Koşullar tedavisi için uygun değil.
  • Aziz Altın, sağ kolu yok. (sağ kol)
  • Mehmet İşsiz, daha önce bel fıtığı ameliyatı olmuş ama rahatsızlığı halen devam ediyor. Kalp hastası. Anjiyo olması gerekiyor. Mide ülseri var. Kan pıhtılaşması oluşmuş. Yaklaşık 40 gün önce siyah atmış. Midesi için tedavi olması gerekiyor.
  • Hüseyin Bozkurt, 70 yaşında ve 29 yıldır cezaevinde.

Çoklu baro Mecliste kabul edilerek yasalaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder