9 Temmuz 2020 Perşembe

TOKİ şantiyesinde korona şoku, işçiler tedirgin

TOKİ’nin Elazığ Meryem Dağı mevkiinde yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde çalışan 5 işçide koronavirüs saptandı. Diğer işçilerle ilgili önlem alınmadan çalıştırılmaları ise tepki çekti.

BOLD – Yaklaşık bin işçinin çalıştığı TOKİ’nin Elazığ Meryem Dağı mevkiinde yapımı devam eden deprem konutları şantiyesinde 5 işçide koronavirüs tespit edildi. Aynı çalışma ortamı ve aynı yatakhaneyi paylaştıkları arkadaşlarıyla ilgili önlem alınmaması diğer işçileri tedirgin etti.

İŞÇİLER FENALAŞINCA DOKTOR GELMİŞ

Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre Elazığ Meryem Dağı mevkiinde Egemen İnşaat ve Dost İnşaat’ın ortaklığıyla yapılan konutların inşaatında çalışan işçilerde koronavirüs görüldüğü iddia edildi. Önceki gün 87 kişinin koronavirüs tanısıyla hastaneye kaldırıldığını belirten bir işçi, “Hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyoruz. Karantina yok. Ölüm korkusuyla çalışıyoruz. Aslında hastaneye kaldırılan arkadaşlarımız bir süredir şantiyede karantinadaydı. Ancak durumları fenalaşınca doktorlar geldi” dedi.

İŞÇİLER MASKELERİ KENDİLERİ ALIYOR

İşçiler, konutların yapımında bin işçinin çalıştığını ve birçoğunun maske takmadığını ve dezenfektanın olmadığını savunarak, “İşyeri sahibi bizlere maske vermiyor. Kendi maaşımla maske ve dezenfektan alıyorum. Yemek yediğimiz alan yeterince büyük olmadığı için sosyal mesafeye dikkat edemiyoruz. 3 katlı konteynerlar da kalıyoruz bir katı boşaltılarak arkadaşlarımız hastaneye götürüldü” dedi.

“TEŞHİS KONULAN İŞÇİLER ÇALIŞANLARIMIZ DEĞİL”

Egemen İnşaat ve Dost İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aysan Çelik ise koronavirüs teşhisi konulan işçilerin kendi çalışanları olmadığını öne sürdü. Çelik, deprem konutlarını yaptıklarını ve 3 ay sonra evleri teslim etmek zorunda olduklarını söyleyerek, “25 değil, 5 işçide koronavirüs görüldü. Bu işçiler de temizlik için dışarıdan gelenlerdir. İnşaatın başından beri koronavirüse karşı tedbirleri aldık. 1000 kişi çalışıyor. Türkiye genelinde birçok işyerinde de koronavirüs vakası görülüyor. İş güvenliği uzmanı şantiyede 24 saat çalışıyor. Alınan önlemler sürekli denetleniyor” dedi.

GENAR: AKP’nin oyları CHP’yle eşitleniyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder