5 Ocak 2019 Cumartesi

4 büyük kulübün borcu 10 milyar TL’ye yaklaşınca bankalara “kurtarın” talimatı verildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) futbol kulüplerinin borçlarını üstlenmek üzere geliştirdiği ortak projede ilk adım atıldı.

Kulüp başkanları adına TFF Başkanı Yıldırım Demirören daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan borçlarının yeniden uzun vadeye yayılması talebinde bulunmuştu.

Süper Lig’in 4 büyük futbol kulübü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un toplam borcu 10 milyar TL’ye yaklaştı.

DHA’nın haberine göre, TFF yönetiminin geliştirdiği projeyi Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da destekliyor.

BANKACILARLA KULÜP BAŞKANLARI BULUŞTU

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TBB Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüplerinin başkanları ile mali sorumluları, İstanbul’daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde konuyu görüşmek için bir araya geldi.

Buna göre, ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesi gündemde.

Kulüplere 31 Ocak 2019’a kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların 5 yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek.

BANKALAR KULÜPLERİN EK KREDİ TALEBİNİ REDDETTİ

Bir kulüp gelirinden fazla harcama yaptığı takdirde TFF devreye girecek ve müdahalede bulunacak.

Bazı kulüplerin ‘ek kaynak’ teklifinin de görüşüldüğü ancak bunun kabul görmediği belirtildi.

İdari ve mali denetimlerinin TFF tarafından yapılacağı projede TBB çatısı altında tüm borçlar üstlenildikten sonra sürdürülebilir bütçe yapılarının sıkı kontrol altına alınması planlanıyor.

2018’de spordan geriye kalanlar: Fransa kazandı, Aziz Yıldırım kaybetti, Arda Turan tükendi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder