4 Ocak 2019 Cuma

Almanya’da cumhurbaşkanı ve başbakanın şahsi bilgileri çalındı

Almanya’da bilgisayar korsanları, önde gelen büyük siyasi partilerin neredeyse tamamına mensup siyasetçilerin şahsi bilgilerini çaldı.

Kimlik ilgileri çalınanlar arasında Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Angela Merkel de bulunuyor.

Korsanlar elde ettikleri bilgileri Twitter’daki bir hesap üzerinden yayımladı. Bilgiler partilere, kurumlara ve şahıslara göre tanzim edilmiş şekilde yayımlandı.

GAZETECİLER, SANATÇILAR VE ÜNLÜLERİN DE BİLGİLERİ PAYLAŞILDI 

Yayımlanan bilgiler arasında, kredi kartı numaraları, cep telefonları, ev adresleri ve kimlik fotokopilerinin yanı sıra e-postalar ve sohbetler de yer aldı.

Siyasetçilerin çoğunlukta olduğu listede gazeteciler, müzik grupları ve bazı ünlüler de yer aldı. Siyasetçilere ait bilgilerin Alman Parlamentosu’nun sisteminden alınmış olabileceği belirtiliyor.

Siber saldırının Ekim 2018’e kadar sürdüğü belirlendi. Ancak bu saldırıların ne zaman başladığı tespit edilemedi.

Devlet kurumlarına ait sistemlerin siber saldırıdan etkilenmediği açıklandı.

SADECE AŞIRI SAĞCI AfD ÜYELERİNİN BİLGİLERİ PAYLAŞILMADI 

Saldırıdan en çok etkilenen parti iktidardaki Hıristiyan Demokrat Birlik Partileri (CDU/CSU) oldu. CDU ve CSU’nun Avrupa Parlamentosu ve Alman parlamentosu üyeleri de dahil 405 mensubunun bilgileri çalındı.

Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) 294, Yeşiller’den 105, Sol Parti’den 82 ve Hür Demokrat Parti’den (FDP) 28 kişinin bilgileri internetten paylaşıldı.

Aşırı sağcı Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin milletvekillerine veya üyelerine dair herhangi bir bilginin paylaşılmadığı görüldü.

Rus trollerin Türkiye’ye yönelik paylaşımları 15 Temmuz sonrası zirveye ulaşmış

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder