5 Ocak 2019 Cumartesi

“Kayyımlar Kürt illerine atanan sömürge valisi gibi”

Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne atanan kayyımın, yerel seçimlere kısa bir süre kala 14 parseli 44 milyon liraya satışa çıkarması tepki çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri durumu talan olarak nitelendirirken, belediyelere atanan kayyımlar için sömürge valisi benzetmesi yapıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Sur Koruma Platformu ise, satış hakkında yürütmeyi durdurma talebiyle Diyarbakır İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

KAYYIM 14 ARSAYI 44 MİLYONA SATIYOR

Sur Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi sınırları içinde yer alan ve mülkiyeti belediyeye ait 14 arsayı, toplamda 44 Milyon 123 bin TL teklif usulüyle satışa çıkardı.

HDP milletvekilleri Semra Güzel, Selçuk Mızraklı, İmam Taşçıer ve Remziye Tosun bir basın açıklaması yaparak konuya tepki gösterdi.

95 BELEDİYEYE KAYYIM ATANDI

Semra Güzel, 95 belediyeye atanan kayyımların, iktidar partisinden aldıkları güçle başta yolsuzluk, talan, adam kayırmacılık, işten çıkarmalar, belediyelere ait taşınır ve taşınmazların satılması gibi birçok hukuksuz fiile imza attığını belirtti.

Güzel, “Tabir-i caizse 21. yüzyılda Kürt illerine atanan sömürge valileri gibi çalışmışlardır.” dedi.

KANUNEN VE AHLAKİ OLARAK TARTIŞMALIDIR

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şerefhan Aydın da, arsaların satışa çıkarılmasının yasal ve ahlaki yönden tartışmalı olduğunu ifade etti.

Aydın, “Sur Belediyesi tarafından birkaç gündür kentin farklı noktalarında 14 adet parselin satışı için ihale duyurusu yapılmıştır. Kamusal yarar doğrultusunda kullanılması gerekirken maalesef ticari amaçlı satışa sunulmuştur.” dedi.

Temelli: Yolsuzluğa bulaşmamış tek bir kayyım belediyesi yok

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder