5 Ocak 2019 Cumartesi

CHP-İyi Parti ittifakında meclis üyeliği hesapları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İyi Parti seçim ittifakında, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurduğu Cumhur İttifakı’nın güçlü olduğu illerde daha fazla il ve belediye meclis üyeleği alabilme hesapları yapılıyor.

KAHRAMANMARAŞ’TA ADAY TARTIŞMASI

İyi Parti özellikle sağ seçmenin belirleyici olduğu Kahramanmaraş, Sivas ve Yozgat gibi illerde kendi adaylarının desteklenmesinin daha doğru olacağı görüşünde.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik CHP-İyi Parti işbirliği kapsamı giderek genişlerken, kazanma ihtimalinin daha düşük olduğu illerde, meclis üyeliği sandalye sayısı artırma hesapları yapılıyor. Kahramanmaraş’ta Ali Öztunç isminin açıklanması bu hesapları yeniden masaya getirdi.

GÜÇ KAYBETTİRME POLİTİKASI

İyi Parti, CHP’nin, Kahramanmaraş için açıkladığı Ali Öztunç isminin, merkez sağdan oy alamayacağı görüşünde. İyi Parti, Cumhur İttifakı’nın 24 Haziran’da Kahramanmaraş’ta yüzde 74,8 oy aldığına dikkat çekerek, Kahramanmaraş ve benzer illerde, Cumhur İttifakı’ndan oy alabilecek ‘sağ kimlikli’ adaylarla seçime gidilmesini istiyor.

ANTAKYA İLÇESİNE İTİRAZ VAR

İyi Parti, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde CHP’nin adayına destek verecek. Ancak Hatay’ın Antakya ilçesine ilişkin de itirazı bulunuyor. CHP’nin Antakya adayı Hikmet Hatunoğlu’na parti tabanından da tepkiler geldiği yönünde haberler kamuoyuna yansımıştı.

İyi Parti, milliyetçi muhafazakâr tabandan oy alamayacağını düşündüğü Hatunoğlu’nun değiştirilmesini ya da kendi adaylarının desteklenmesini istiyor.

CHP, Ankara’ya karşılık İyi Parti’ye 10 ilçe verecek

AÇIKLANAN ADAY SAYISI 632’YE ULAŞTI

CHP’nin dün açıkladığı 102 aday ile şimdiye kadar açıklanan aday sayısı 632’ye ulaştı. CHP’nin dün açıkladığı 102 isim arasında İstanbul, İzmir ve Ankara’nın hiçbir ilçesi yer almadı.

İyi Parti ile ilçeler üzerinde yapılan görüşmelerin sürmesi sebebiyle üç büyük şehrin ilçe adaylarının bir sonraki parti meclisi toplantısında açıklanabileceği belirtiliyor.

15 BÜYÜKŞEHİR 28 İL AÇIKLANDI

CHP bugüne kadar 15 büyükşehir (İstanbul, Ankara Adana, Aydın, Eskişehir, Hatay, Malatya, Muğla, Tekirdağ, Antalya, Mardin, Mersin, Bursa, Kahramanmaraş ve Van) ile 28 il belediyesi (Ardahan, Artvin, Ağrı, Batman, Bayburt, Bingöl, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Edirne, Erzincan, Iğdır, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Karaman, Kırşehir, Kütahya Niğde, Sinop, Sivas, Tunceli ve Uşak’ı) açıkladı.

5 BÜYÜKŞEHİR DAHA AÇILANACAK

CHP, İyi Parti ile işbirliği kapsamında 10 büyükşehirde aday çıkarmayacak. Buna göre CHP bundan sonra İzmir, Şanlıurfa, Erzurum, Ordu ve Diyarbakır adaylarını açıklayacak.

ADAYLIK ŞAHSİ MESELEM OLAMAZ

CHP Parti Meclisi dün yaptığı toplantıda, resmen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Akın’ın adaylığını geri çekti. Balıkesir parti tabanının daha önce adaylığın geri çekileceği söylentilerine tepkisi olmuştu.

Yazılı açıklama yapan Milletvekili Ahmet Akın, “Benden fedakârlık yapmam isteniyorsa, ülkem için, milletim için, vatanım için gözümü kırpmadan fedakarlık yapacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Adaylık benim şahsi meselem olamaz.” ifadelerini kullandı.

CHP GAZİANTEP İL YÖNETİMİ GÖREVDEN ALINDI

CHP Gaziantep İl Yönetimi, Genel Merkez kararıyla görevden alındı. Karar CHP Merkez Yürütme Kurulu tarafından İl Başkanı Hayri Sucu’ya iletildi.

CHP il yönetimi görevden alınma gerekçesini, İyi Parti ittifakında en azından bir merkez ilçenin kendilerine bırakılmamasına gösterdikleri tepki olarak açıkladı.

CHP ile İyi Parti 21 büyükşehirde anlaştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder