4 Ocak 2019 Cuma

BM, Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili bağımsız soruşturma istedi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Suudi Arabistan’da Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili başlayan davanın tarafsızlığı konusunda tereddütler bulunduğunu ve soruşturmaların “yetersiz” olduğunu belirtti.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili 11 kişinin yargılanması Suudi Arabistan’da başladı.

Riyad Ceza Mahkemesi’nde başlayan davada 11 kişiye yönelik çeşitli suçlamalar yöneltiliyor. Bu kişilerden 5’inin cinayetle doğrudan bağlantılarının bulunduğu ifade ediliyor ve haklarında idam cezası isteniyor.

Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı 2 Ekim 2018’de resmi evrak için gittiği İstanbul Başkonsolosluğu’nda hunharca katledilmişti.  

ULUSLARARASI KURULUŞLAR, CİNAYETLE İLGİLİ BAĞIMSIZ SORUŞTURMA İSTİYOR 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Sözcüsü Ravina Shamdasani, Birleşmiş Milletler’in cinayet ile ilgili bağımsız bir soruşturma istediğini belirtti. 

Sözcü Shamdasani, bağımsız yürütülecek soruşturmanın uluslararası katılımla gerçekleştirilmesi gerektiğini de vurguladı. 

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, davada talep edilen idam cezalarına da karşı olduğunu açıkladı. 

Bu arada Uluslararası Af Örgütü de cinayete üst düzey devlet yetkililerinin dahil olması ve Suudi Arabistan adalet sistemine güvensizlik nedeniyle soruşturmaların tarafsızlığı konusunda tereddütleri olduğunu belirtti.

Uluslararası Af Örgütü de Birleşmiş Milletler öncülüğünde bağımsız bir soruşturma talep etti. 

Kaşıkçı cinayeti davası Suudi Arabistan’da başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder