4 Ocak 2019 Cuma

Trump, meclisten geçen tasarıya rağmen hükümeti kapalı tutmaya kararlı

BOLD- ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi’nin hükümeti açmak için kabul ettiği bütçe tasarısına rağmen hükümeti kapalı tutmaya devam edeceğini açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi göreve başladıktan bir gün sonra hükümetin açılmasını içeren bütçe tasarısını kabul etti. Ancak, Demokrat Parti üyelerinin çoğunlukta olduğu mecliste kabul edilen tasarıda  ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına duvar örmek için istediği ödeneği içermiyor.

HÜKÜMET AYLARCA KAPALI KALIR TEHDİDİ

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Trump, “Çok çabuk geçebileceğini düşünüyoruz. Ama çözülene kadar açmayacağız. Bunun (sınır güvenliğinin) çok daha büyük bir sorun olduğunu düşünüyoruz. Sınır çok daha tehlikeli bir sorun. Ulusal güvenlik sorunu. Bu terörist bir sorun. İnsan kaçakçılarından bahsediyorum, uyuşturucu ve çeteler hakkında konuşuyorum ama çoğu insan güney sınırından teröristlerin geldiğini söylemiyor, çünkü muhtemelen girmesi en kolay yer olduğunu düşünüyorlar. Bu olmayacak.”şeklinde konuştu. 

“HARİKA İŞLER YAPAN BİRİSİNİ AZLEDEMEZSİNİZ”

Trump, Demokratların Meksika sınır güvenliğini içeren tasarıyı kabul etmemeleri halinde hükümetin aylarca hatta bir yıl boyunca kapalı kalabileceği tehdidinde bulundu.

Bir gazetecinin ‘Azledilme’ ihtimalini sorması üzerine Başkan Trump “Harika işler yapan birisini azledemezsiniz. Rusya’nın seçimlere müdahale ettiğini düşünmüyorum. Kazanmam için Rusların yardımına ihtiyacım yoktu.”cevabını verdi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder