4 Ocak 2019 Cuma

Ertuğrul Kürkçü’ye 20 yıla kadar hapis istemi

HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü hakkında, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlaması ile 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Kürkçü’ye yöneltilen suçlamalar arasında ‘suç ve suçluyu övmek’ ile ‘kanuna aykırı toplantı’ suçlamaları da yer alıyor.

KIŞANAK’IN GÖZALTI PROTESTOSU SUÇ SAYILDI

Kürkçü, Diyarbakır eski Eş Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasına yönelik yapılan protesto eylemine katılmıştı. Kürkçü’ye, bu nedenle ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçlaması yöneltildi.

3 AYRI SUÇLAMA YÖNELTİLDİ

Kürkçü hakkında hazırlanan iddianamenin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, daha önce açılan davayla birleştirilmesi istendi. 3 ayrı suçlamayla hazırlanan iddianame, 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Kürkçü’nün farklı tarihlerde katıldığı protesto eylemlerinde suç işlediği ileri sürüldü.

2 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞTI

Kürkçü’ye Iğdır’da 2016 Nevruz’unda yaptığı konuşma nedeniyle geçtiğimiz günlerde 2 yıl hapis cezası verilmişti. Kürkçü, kararı istinaf mahkemesine taşımıştı. Kürkçü’nün ayrıca Mardin ve Diyarbakır’da 2012, 2015-2016’da yaptığı üç konuşma nedeniyle 13,5 yıldan 33 yıla kadar hapsinin istendiği davası daha bulunuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder