5 Ocak 2019 Cumartesi

Leonardo DiCaprio, Malezya soruşturmasında ifade verdi

BOLD-  Ünlü Hollywood aktörü Leonardo DiCaprio’nun Malezya’daki büyük yolsuzluk soruşturmalarına yardımcı olmak üzere Amerikan savcılarına ifade verdiği belirtildi.

The Washington Post’un haberine göre DiCaprio, geçtiğimiz günlerde ABD’de 1MDB yolsuzluğu olarak bilinen soruşturma kapsamında savcılara ifade verdiği ortaya çıktı.

1MDB soruşturması kapsamında aranan ünlü  iş adamı Low Taek Jho’nun, Leonardo DiCaprio’nun sahibi olduğu vakfa Malezya’nın Kamu Kalkınma Fonu’ndan zimmetine geçirdiği iddia edilen paralarla bağış yaptığı öne sürülmüştü.

DİCAPRİO’YA FİRARİ İŞ ADAMI SORULDU

Savcılar Low’un DiCaprio’nun Las Vegas’taki Venedik kumarhanesinde kumar oynamasına imkan hazırladığı ve resim gibi bazı sanat çalışmaları hediye ettiğini dile getirdi. DiCaprio’nun savcılara ne ifade verdiği açıklanmadı. 

Firari iş adamının DiCaprio’nun ünlü “The Wall Street’in Kurt’u” adlı filmin daha fazla para kazanmasına yardımcı olduğu iddia edildi. Low’un Malezya ve Abu Dabi gibi ülkelerde üst düzey hükümet yetkilileri ile yakın ilişkisi olduğu biliniyor.

Soruşturmada Cumhuriyetçi ve ABD Başkanı Donald Trump’a yaptığı bağışlarla tanınan iş adamı Elliott Broidy’in de adı geçiyor. Şu anki belgelere göre Broidy hakkında herhangi bir suçlama bulunmuyor.

ABD Adalet Bakanlığı, 1MDB yolsuzluğu soruşturması kapsamında aranan firari iş adamı Low ve iki Goldman Sachs çalışanına geçen yıl para aklama suçlaması yöneltmişti.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder