8 Şubat 2019 Cuma

AKP İlçe Başkanı: Hırsız bizim hırsızımız, yanında yer alırız

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Mersin Çamlıyayla ilçe başkanı Mehmet Ali Yetiş, hırsızlıkla suçlanan belediye başkanını kastederek, “Hırsız bizim hırsızımız arkadaşlar. Biz yanında yer alırız.” dedi.

Aday tanıtım toplantısında konuşan Yetiş’in 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı adaylarına destek isterken kullandığı sözler sosyal medyada tepki çekti.

ŞAİBEYE RAĞMEN AKP’Lİ ADAYLAR DESTEKLENMELİ

Birgün’de yer alan habere göre, AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurduğu Cumhur İttifakı’nın seçim çalışması kapsamında Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde aday toplantısında konuşan Yetiş her türlü şaibeye karşın kendi adaylarının seçimleri kazanması gerektiğini söyledi.

Belediye başkanları ve adayları konusunda birçok iddianın gündeme geldiğini belirten Yetiş, ancak rakip partilerin kazanmasındansa kendi partilerinin seçimlerden galip ayrılması gerektiğini öne sürdü.

YETİŞ: HIRSIZ BİZİM HIRSIZIMIZ

Yetiş, “İki seçeneğimiz var, ya devletin hainlerinin yanında olacaksınız ya da mevcut başkanımıza ‘hırsız’ diyen de oldu, ‘yanlış yapıyor’ diyen de oldu. Ben de diyorum ki ‘vatan hainlerinin yanında yer almaktansa hırsız bizim hırsımız arkadaşlar, biz yanında yer alırız.’ Yarın bunun bedelini çok ağır öderiz. Yarın burayı Allah korusun kaybetme durumunda biz bunun hesabını veremeyiz.” dedi.

BU İLÇE BAŞKANI CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Yetiş’in sözlerinin bir “itiraf” olduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “AKP ilçe başkanının konuşma diline bakın, kendilerine oy vermeyenleri vatan haini ilan ediyor, yetmiyor kendi adayının hırsız olduğunu kabul ediyor. Peki, bu ilçe başkanı bu cesareti nereden alıyor? Elbette kılavuz karga olunca ağzından da bu cümleler dökülüyor.” dedi.

SEÇİM KAZANMA UĞRUNA SUÇLAMALAR

Başarır, Cumhur İttifakı’nın kabullendiği “hırsız adaylara” geçit vermeyeceklerini dile getirdi.

AKP’liler yine camide seçim propagandası yaptı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder