8 Şubat 2019 Cuma

İkisi yerli 7 film vizyonda

SARAYIN GÖZDESİ

Bir İngiliz monarşisi döneminde geçen Sarayın Gözdesi (The Favourite), tarihte bir şekilde gözden kaçmış olan Kraliçe Anne’in (Olivia Colman) öyküsünü anlatıyor. Film, 18. yüzyılın başlarında İngiltere’de hüküm süren Kraliçe Anne’in kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri etrafında şekilleniyor. Kraliçe’nin sırdaşı, danışmanı ve gizli sevgilisi Marlborough Düşesi Sarah Churchill ile olan ilişkisi, Düşes’in genç kuzeninin gelmesiyle tepe taklak olur. Kraliçe ve sarayı etkilemeye çalışan iki kadın arasındaki güç dengeleri çok geçmeden değişecektir.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Oyuncular: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn, James Smith, Mark Gatiss
IMDB Puanı: 7,9

——

LEGO FİLMİ 2

2014’te izleyici ile buluşan Lego Filmi‘nin beklenen devam filmi Lego Filmi 2 (The Lego Movie 2: The Second Part) bu hafta vizyonda. İlk filmin yönetmen ve senaristleri Phil Lord ve Christopher Miller, ikinci filmde yönetmen koltuğunu Mike Mitchell’e devrediyor.

Lego şehri Brickburg sakinleri yeni bir tehditle karşı karşıyadırlar. Uzaydan gelen Lego Duplo istilacıları her şeyi hızla paramparça etmektedirler. İstilacıları yenme ve Lego evrenine huzur getirme sorumluluğu Emmet, Lucy, Batman ve dostlarını keşfedilmemiş dünyalara, her şeyin müzikal olduğu bir galaksiye bile götürecektir. Bu görev onların cesaretini ve ne kadar özel olduklarını ortaya çıkaracaktır.

Yönetmen: Mike Mitchell
Tür: Animasyon
IMDB Puanı: 7,4

——

ASLA GÖZLERİNİ KAÇIRMA

Florian Henckel von Donnersmarck’ın yönettiği Asla Gözlerini Kaçırma (Never Look Away), gerçek olaylardan esinleniyor. Kurt ve Ellie üniversitede tanışır tanışmaz birbirlerine âşık olurlar. Ellie’nin babası, Profesör Seeband kızının erkek arkadaş seçiminden memnun değildir ve bu ilişkinin bitmesi için elinden geleni yapmaya hazırdır. Fakat bilmedikleri şey, Kurt ile Seeband’ın yaşamlarının zaten çok uzun yıllar önce Profesör’ün işlediği korkunç bir suç nedeniyle bağlantılı olduğudur.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck
Oyuncular: Tom Schilling, Paula Beer, Sebastian Koch, Oliver Masucci
IMDB Puanı: 7,4

——

SİSTERS BİRADERLER

Patrick DeWitt’in Sisters Brothers kitabından uyarlanan Sisters Biraderler’in (The Sisters Brothers) yönetmen koltuğunda Jacques Audiard oturuyor. 1850’lerin Oregon’unda geçen, iki farklı doğaya sahip yörenin şöhretli tetikçileri Eli ve Charlie Sisters kardeşlere, altın avcısı Herman Kermitt’i öldürmek üzere görev verilmiştir. Fakat bu iş, kardeşlerin düşündüğünden çok daha zor olacaktır.

Filmin oyuncu kadrosunda Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Rutger Hauer, John C. Reilly, Carol Kane, Riz Ahmed, Creed Bratton, Duncan Lacroix, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Aldo Maland gibi birbirinden önemli isimler yer alıyor. Filmin müzikleri ise The Shape of Water ile Oscar kazanan Alexandre Desplat‘a ait.

Yönetmen: Jacques Audiard
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix, Rutger Hauer, John C. Reilly
IMDB Puanı: 7,0

——

BABAMIN KEMİKLERİ

Cem Davran’ın başrolde yer aldığı Babamın Kemikleri, yerli film seçeneği olarak vizyonda. Filmin konusu şöyle: Ömer, köyünü terk eden bir adamdır ve bir daha geri dönmemeye ant içmiştir. Ölüm döşeğinde olan annesinin vasiyeti ise Ömer’in hayatını alt üst edecektir. Annesi, oğluna öldüğünde kocasının yanına gömülmeyi vasiyet etmiştir. Ancak bunun olmasına imkan yoktur çünkü Ömer köye gitmeyi kesinlikle kabul etmez. Bunun üzerine annesi, Ömer’den kocasının kemiklerini getirmesini ister.

Yönetmen: Özkan Çelik
Oyuncular: Mustafa Erdi Atılgan, Ömer Aydede, Cem Davran, Goncagül Sunar

——

MUCİZE UĞUR BÖCEĞİ

Haftanın iki animasyon filminden biri Mucize Uğur Böceği (The Ladybug), cam bir fanus içerisinde yaşayan ve böcek cenneti Altın Kanyon’a gitmeyi düşleyen Uğur Böceği Rube’un maceralarını anlatıyor. Zor durumda olan Master Water adındaki bir Yusufçuk, Rube’dan yardım ister. Rube, onu yanına alarak kaldığı laboratuvara götürür. Hayallerinden vaz geçmeyen Rube, böcek cennetine gitmek için tek başına yola koyulur. Ancak yolculuk pek de sandığı kadar kolay olmayacaktır.

Yönetmen: Ding Shi
Tür: Animasyon
IMDB Puanı: 6,2

——

SİR-AYET

Son yıllarda Türk korku filmlerinde bir hayli artış oldu. Neredeyse her hafta bir Türk korku filmi vizyona giriyor. Benzer konular etrafında dönüp dursa da ortalama bir izleyici kitlesine ulaşmayı başaran filmlere bu hafta bir yenisi daha eklendi. İsmindeki kelime oyunuyla dikkat çeken Sir-Ayet’in konusu şöyle: Hicran bir yıl kadar önce çok sevdiği eşini kaybeder. Kızı Gizem’in de yardımı ile psikolojik destek alır. Bir müddet sonra İstanbul dışındaki evlerinde yaşamaya karar verir. Hicran’ın komşularından gelen telefon üzerine Gizem ve okuldan üç yakın arkadaşı acil olarak annesinin yanına gider. Hicran’ın evinde gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen gençler korku dolu anlar yaşamaya başlar.

Yönetmen: Onur Aldoğan
Oyuncular: Demet Oran, Aydan Akboğa, Sinan Taşkan, Gizem Terzi

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder