9 Şubat 2019 Cumartesi

CHP’de ‘Mehmet Fatih Bucak’ tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Mehmet Fatih Bucak’ın aday gösterilmesi tartışma konusu oldu. Tartışmaya Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal da katıldı.

CHP’nin son açıklanan belediye başkan adayları arasında, daha önce de gündeme gelen, ancak eleştiriler üzerine PM’den dönen Mehmet Fatih Bucak da yer aldı. CHP’den önce MHP’den adaylık başvuru yapan ve “Ben oraya seçime değil ölmeye geliyorum. Bir daha Bucak’ın içinde bir tane başka partiye ait araba görürsem kendileri bilir, kendilerine mezar kazmaya başlasınlar” diyen Bucak Siverek adayı gösterildi.

PORTAKAL TEPKİ GÖSTERDİ

Bucak’ın adaylığına ilk tepki Fatih Portakal’dan geldi. Portakal, “Bir yerde Alper Taş’ı aday göster, başka yerde tehditte sınır tanımayan Mehmet Fatih Bucak’ı… CHP’de bu nasıl bir savrulma ve ilkesizliktir. Anlayan varsa anlatsın… Özgür Özel şimdi ne diyecek acaba?” ifadelerini kullandı.

“PAZARTESİ MYK’DA GÜNDEME GETİRECEĞİM”

Daha önce Bucak’ın adaylığına karşı olduğunu açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Bucak’ın adaylığına ilişkin söylediği sözlerin arkasında olduğunu belirtti. Özel, Bucak’ın adaylığını bir gazeteciden öğrendiğini ifade ederek, “Şok oldum” dedi. Özel, Bucak’ın adaylığı konusunu Pazartesi MYK’da gündeme getireceğini dile getirdi.

İL YÖNETİMİNİN TALEBİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, “Sonuçta Urfa’da il başkanımızın, milletvekilimizin ve arkadaşlarımızın değerlendirmeleri sonucunda aday yapıldı. Adaylaşma süreci de bu bilgiler ışığında oluştu. Eleştiriler arkadaşlarımızın değerlendirmesidir” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder